Kasatonov chváli Fínov, nadchýňa sa atmosférou na štadióne

NETKY.SK • 5 Máj 2011, 11:45 • 2 min
Kasatonov chváli Fínov, nadchýňa sa atmosférou na štadióne

Kasatonov chváli Fínov, nadchýňa sa atmosférou na štadióne

slovakia

left justify in out

img

Bývalému vynikajúcemu obrancovi hokejovej reprezentácie ZSSR Alexejovi Kasatonovi sa napriek prehre Fínska s Českom 1:2 viac páčila hra Suomi.
      "Vyzerali lepšie, mobilnejšie, boli viac organizovaní a mali oveľa viac streleckých príležitostí. Zradila ich však ich realizácia," uviedol v rozhovore pre Sport-Express. Pochválil českého brankára Pavelca, ktorý podal vynikajúci výkon a zdôraznil, že pri hre päť na päť Fíni zjavne dominovali.      
      Na otázku, či práve Fíni budú ich najťažším súperom v druhej fáze šampionátu, Kasatonov zareagoval: "Nemôžeme ale zabúdať ani na Čechov, ktorí majú veľmi silnú zostavu a navyše ich bude hnať zaplnená aréna. Myslel som si, že s Fínskom sa hralo v Čechách. V utorok som bol na zápase Rusko - Slovensko a to, ako tribúny povzbudzovali svojich, možno v dobrom len závidieť. V takej atmosfére sledovať zápas bolo veľmi príjemné. Dúfam, že aj na zápase Ruska s Čechmi bude našich fanúšikov veľa, aj keď v konečnom dôsledku ich bude menej."
      Kasatonov je presvedčený, že v porovnaní s Fínskom a Českom nie je ich tím slabší. "Duch šampionátu sa zmocňuje chlapcov, čo ukázal aj ich súboj so Slovenskom. Turnaj je dlhý, je na ňom veľa kvalitných hokejistov - Jágr, Gáborík. Je s kým súperiť, ale my sa musíme pozerať sami na seba, na svoju silu. Od Rusov sa vždy očakáva víťazstvo a len od nás bude závisieť výsledok. Pred našim mužstvom vždy stojí úloha vyhrať bez ohľadu na súpera. Špeciálne niekoho motivovať nie je treba. Chlapci si to uvedomujú."
      Kasatonova potešil výkon zbornej v zápase so Slovenskom. "Hra našich s domácimi sa mi veľmi páčila," uviedol a pokračoval: "Bolo vidieť, že na ľade sa všetci spojili a pracovali ako jeden kolektív. Vynikli Kovaľčuk, Nikulin, ale hlavné bolo, že na ľade bol družstvo."
      Kasatonov pred ďalšími zápasmi verí, že hráči, vedia, čo majú robiť. "Dôležitý bude ich vzťah k hre, samoobetovanie sa a plnenie trénerských pokynov." K tomu, že v bránke Ruska dostane príležitosť znova Jevgenij Nabokov, ktorého výkony podliehajú veľkej kritike, sa vyjadril: "Ja môžem Jevgenijovi zaželať len veľa šťastia. A to, kto bude chytať, je záležitosť trénerského štábu. Na kritiku teraz nie je dobrý čas."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies