Kasai chce zlato z Pjongčangu 2018

NETKY.SK • 16 Február 2014, 15:42 • 2 min
Kasai chce zlato z Pjongčangu 2018

SOČI - Nestarnúci Noriaki Kasai sa nechystá skončiť kariéru.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Japonec Noriaki Kasai sa stal vo veku 41 rokov a 258 dní najstarším olympijským medailistom medzi skokanmi na lyžiach, keď získal v sobotu na ZOH 2014 v Soči striebro na veľkom mostíku. Napriek pokročilému veku sa do olympijského dôchodku ešte nechystá a o štyri roky by chcel súťažiť v kórejskom Pjongčangu. Kasai pritom už štartoval na ZOH 1992 v Albertville, o dva roky neskôr získal v Lillehammeri striebro v súťaži družstiev. Na ďalší cenný kov potom čakal dvadsať rokov.

"Je to pre mňa splnený sen. Len veľmi ťažko sa mi opisujú pocity,“ hľadal slová Japonec, ktorý v minulosti vyhral majstrovstvá sveta v letoch. Na klasických šampionátoch si vybojoval dve strieborné a štyri bronzové medaily. "Na predchádzajúcich zimných olympijských hrách som končil veľmi sklamaný. Teraz som už naozaj chcel získať medailu. Chcel som zlato, ale napokon som spokojný aj so striebrom,“ doplnil Kasai, ktorého v sobotu večer zdolal len skvelý Poliak Kamil Stoch, v Soči už dvojnásobne zlatý. 

 

Kasai skákal na vrcholných podujatiach už v časoch, keď jeho súperi ešte neboli na svete. Napriek veku má odhodlanie pokračovať v kariére. "Skoky sú môj život. Chcem sa predstaviť aj v Pjongčangu a tam získať zlato. Mám za sebou bohatú kariéru, prežil som chvíle, keď som uvažoval o jej konci. Nikdy som sa nevzdal a teraz mám toto striebro,“ vyhlásil Kasai, ktorý je celkovo štvrtým najstarším medailistom v histórii ZOH. Informácie pochádzajú z ONS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies