Kasabian sprístupnili cover skladby z Krotiteľov duchov

NETKY.SK • 1 November 2014, 09:59 • 2 min
Kasabian sprístupnili cover skladby z Krotiteľov duchov

LONDÝN - Britská kapela Kasabian zverejnila na portáli YouTube cover verziu titulnej skladby z filmu Krotitelia duchov (1984).

slovakia

left justify in out

Pieseň formácia po prvý raz predstavila vo vysielaní amerického rádia Sirius XM v septembri, na internete ju však sprístupnila až v pondelok 27. októbra. Novú skladbu, ktorú pôvodne nahral americký spevák Ray Parker Jr., Kasabian, ponúkli v akustickej verzii.

 

 

Kapela Kasabian vznikla v roku 1997 a jej súčasnú zostavu tvoria gitarista Sergio Pizzorno, spevák Tom Meighan, basgitarista Chris Edwards a bubeník Ian Matthews. Na konte majú zatiaľ päť albumov - Kasabian (2004), Empire (2006), West Ryder Pauper Lunatic Asylum (2009), Velociraptor! (2011) a 48:13 (2014), pričom s poslednými štyrmi menovanými ovládli britský albumový rebríček. Medzi ich úspešné single patria skladby Processed Beats, Club Foot, Cutt Off, Empire, Fire, Underdog či Days Are Forgotten. Video k piesni Club Foot z debutového albumu venovali pamiatke študenta Jana Palacha, ktorý sa v januári 1969 upálil na protest proti okupácii vtedajšieho Československa armádami Sovietskeho zväzu a jeho spojencov zo socialistického bloku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona