Kasabian predstavili novú skladbu

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 11:02 • 2 min
Kasabian predstavili novú skladbu

LONDÝN - Anglická rocková kapela Kasabian predstavila naživo skladbu Put Your Life On It. Formácia tak urobila počas koncertu na King Power Stadium v domovskom meste Leicester. Počas večera sa ku kapele pridal aj anglický herec a hudobník Noel Fielding.

slovakia

left justify in out

Kapela Kasabian vznikla v roku 1997 a jej súčasnú zostavu tvoria gitarista Sergio Pizzorno, spevák Tom Meighan, basgitarista Chris Edwards a bubeník Ian Matthews. Na konte majú zatiaľ päť albumov - Kasabian (2004), Empire (2006), West Ryder Pauper Lunatic Asylum (2009), Velociraptor! (2011) a 48:13 (2014), pričom s poslednými štyrmi menovanými ovládli britský albumový rebríček. Medzi ich úspešné single patria skladby Processed Beats, Club Foot, Cutt Off, Empire, Fire, Underdog, Days Are Forgotten či Eez-eh. Video k piesni Club Foot z debutového albumu venovali pamiatke študenta Jana Palacha, ktorý sa v januári 1969 upálil na protest proti okupácii vtedajšieho Československa armádami Sovietskeho zväzu a jeho spojencov zo socialistického bloku. Podarilo sa im získať napríklad jednu BRIT Award, MOJO Award, štyri Q Awards alebo sedem NME Awards.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies