Kasabian odohrali na iTunes Festivale dva koncerty za sebou

NETKY.SK • 7 September 2014, 14:31 • 2 min
Kasabian odohrali na iTunes Festivale dva koncerty za sebou

LONDÝN - Britská rocková kapela Kasabian absolvovala v piatok na iTunes Festivale v Londýne dve vystúpenia za sebou.

slovakia

left justify in out

Počas prvého koncertu zahrala štvorica z Leicesteru všetky skladby zo svojej eponymnej debutovej štúdiovky, ktorá vyšla v roku 2004. Následne hudobníci opustili pódium, no po 15 minút sa vrátili a odohrali druhý koncert zložený zo skladieb z ich ďalších štyroch albumov. "Dúfam, že sa vám páčila naša predkapela. Boli dobrí, nie?" zažartoval počas druhého vystúpenia frontman Tom Meighan.

 

Skupina Kasabian vznikla v roku 1997 a jej súčasnú zostavu tvoria spevák Tom Meighan, gitarista a vokalista Sergio Pizzorno, basgitarista Chris Edwards a bubeník Ian Matthews. Na konte majú zatiaľ päť albumov - Kasabian (2004), Empire (2006), West Ryder Pauper Lunatic Asylum (2009), Velociraptor! (2011) a 48:13 (2014), pričom s poslednými štyrmi menovanými ovládli britský albumový rebríček. Medzi ich úspešné single patria skladby Processed Beats, Club Foot, Cutt Off, Empire, Fire, Underdog či Days Are Forgotten. Pieseň Club Foot z debutového albumu venovali pamiatke študenta Jana Palacha, ktorý sa v januári 1969 upálil na protest proti okupácii vtedajšieho Československa armádami Sovietskeho zväzu a jeho spojencov zo socialistického bloku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies