Karya Tour

NETKY.SK • 15 Júl 2010, 07:33 • 2 min
Karya Tour

Karya Tour

slovakia

left justify in out

img

Problém CK Karya Tour, ktorá 9. júla vyhlásila krach, pričom jej klienti už dovolenkovali v Turecku, vznikol podľa informácií portálu vsetkooturecku.sk na Ukrajine, kde cestovka tiež pôsobila. Na dnešnej tlačovej konferencii internetového portálu v Banskej Bystrici to uviedol Rastislav Sopko, ktorý je zodpovedný za komunikáciu portálu.
      "Ukrajina mala nakontrahovaný nejaký počet letov, bolo to 30, ktoré v podstate musela zmluvne plniť. Tým, že ukrajinská Karya nedokázala naplniť tieto dané počty, dostali sa do finančných problémov." Podľa Sopka je však dôležité pripomenúť, že tieto informácie majú z tureckej strany.
      Spomínané problémy Karya Tour na ukrajinskom trhu spôsobili úpadok tureckej incommingovej agentúry Sunspot Seyhat LTD STI, s ktorou Karya Tour spolupracovala. Incommingovej agentúre Sunspot menovaná CK prevádzala platby klientov za účelom úhrady ubytovania a transferov. V dôsledku toho CK skončila svoju činnosť na trhoch, kde pôsobila, teda na Slovensku, Slovinsku, v Maďarsku, Rusku a tiež Ukrajine. Karya Tour ukončila podľa slov Sopku svoju činnosť na všetkých týchto trhoch, pretože tie spolupracovali s incommingovou agentúrou.
      CK Karya Tour, s. r. o., so sídlom v Bratislave oznámila 9. júla úpadok na svojej internetovej stránke. V zmysle zákona bola cestovka poistená pre prípad úpadku v Allianz - Slovenskej poisťovni(SP). Po oznámení bankrotu sa o približne 1100 klientov CK Karya Tour, ktorí už dovolenkovali v 80 hoteloch v Turecku, začala starať Allianz – SP.
      Slovenskí dovolenkári sa postupne vracajú domov, niektorí na bratislavskom letisku pristáli už v utorok (13.7) podvečer. Posledných, asi 61 klientov skrachovanej cestovky, ktorí sú ešte v Turecku, by mala doviezť charterovým letom CK Kartago tours v piatok 16. júla na letiská v Bratislave a Košiciach.
      K prípadným podobným problémom s ďalšími tureckými cestovnými kanceláriami v budúcnosti Sopko uviedol: "Nekomunikujeme so žiadnymi cestovnými kanceláriami, ako sa u nich vyvíja situácia. A táto situácia, ktorá nastala, nás prekvapila."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies