Kartami okolo ZOH 2022 môže zamiešať Peking

NETKY.SK • 5 November 2013, 12:08 • 2 min
Kartami okolo ZOH 2022 môže zamiešať Peking

PEKING - Do súboja o usporiadanie zimných olympijských hier v roku 2022 vstupuje ďalší - čínsky hráč.

slovakia

left justify in out

V utorok štátna agentúra Nová Čína oznámila, že kandidatúru podá hlavné mesto Peking, ktoré v roku 2008 úspešne hostilo letnú verziu podujatia pod piatimi kruhmi. V metropole by sa mali konať halové súťaže, pre lyžiarov a bobistov so sánkarmi a skeletonistami sa počíta s mestom Čang-ťia-kchou v susednej provincii Che-pej. Stredisko je od Pekingu vzdialené 160 km, v súčasnosti cesta autom trvá približne päť hodín. Ešte tento rok chcú začať s výstavbou trate pre rýchlovlak, ktorý presun zvládne za 40 minút.

Číňania narazia s kandidatúrou na konkurenciu poľsko-slovenského projektu s centrom v Krakove, ďalej nórskeho Osla, kazašského Almaty, ukrajinského Ľvova, švédskeho Östersundu či bavorského Mníchova, kde sa v nedeľu uskutoční referendum. Hendikepom každého ázijského návrhu bude, že ZOH 2018 pridelil Medzinárodný olympijský výbor juhokórejskému Pjongčangu. O dejisku ďalšieho ročníka sa rozhodne v júli 2015 v Kuala Lumpure. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies