Karpatské Chrbáty predstavili klip k piesni Aspoň na návštevu

NETKY.SK • 27 Október 2015, 14:24 • 2 min
Karpatské Chrbáty predstavili klip k piesni Aspoň na návštevu

BRATISLAVA - Slovenská kapela Karpatské Chrbáty zverejnila videoklip ku skladbe Aspoň na návštevu, ktorá pochádza z jej nového albumu Dekel (2015). V klipe, ktorý nakrútili na GoPro kameru doma vo Vrbovom, účinkujú iba spevák Braňo Jobus a basgitarista Roman Klčo.

slovakia

left justify in out

"Je to pesnička z úplne iného súdka a na tomto rockovom albume sme si dovolili odbočiť len pri tejto jednej piesni. Vymyslel ju náš basgitarista a je taká osobná, že sme do nej neťahali ostatných členov skupiny, pretože akýkoľvek iný zásah by jej mohol uškodiť,“ povedal o skladbe autor textu Braňo Jobus, ktorý momentálne dokončuje knihu o poštových holuboch, a preto ich využil aj vo videoklipe. "Všetci túžime aj po takých veciach, ktoré sa v našom živote nesplnia, tak mi napadlo, že práve tie holuby môžu parafrázovať tú nedosiahnuteľnosť. Vzácne na tom je to, že intímnosti sú v mojich knihách a piesňach schované za nejakou srandou, ale touto piesňou sme si pripustili poslucháča bližšie k srdcu a môže sa do nás pozrieť hlbšie. Je to čistý zásah bez akéhokoľvek nánosu," vysvetlil.


Počiatky kapely Karpatské Chrbáty siahajú do roku 1982, keď vznikla skupina Harmasan, ktorá sa následne premenovala na Veget. Od roku 1986 pôsobí pod súčasným názvom. Debutový album Karpatské Chrbáty 1 vydali v roku 1992. Po ňom nasledovalo ďalších osem nahrávok, pričom spomínaná zatiaľ posledná štúdiovka Dekel vyšla tento rok v júli. Vo formácii pôsobia okrem Jobusa a Klča aj Miro Kusý a Peter Hrdina.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies