Karolovi Mellovi prerušia stíhanie

NETKY.SK • 16 Október 2013, 20:00 • 2 min
Karolovi Mellovi prerušia stíhanie

BRATISLAVA - Príbeh Karola Mella vyzerá ako románová predloha. Najskôr ho roky hľadali a potom s veľkou slávou zadržali v Poľsku. Neskôr ho však už menej slávne po chybe súdov museli pustiť. Karol Mello rezkým krokom vykráčal z basy a zastavil sa až na Belize. Stíhali ho pre podiel na brutálnej vražde v Moste pri Bratislave. Neskôr mu pribudli aj ďalšie, účasť na vražde Petra Čongrádyho, Františka Marka či Jozefa Gudába. Teraz však v týchto prípadoch prokuratúra chce jeho stíhanie prerušiť. Informovala o tom televízia Markíza vo svojom večernom spravodajstve.

slovakia

left justify in out

Podľa viacerých informácií je dôvodom jeho pobyt v Belize. O potvrdenie týchto informácií dnes žiadala televízia Markíza aj Generálnu prokuratúru SR, tí jej najskôr odpovede prisľúbili, no neskôr sa ozvali s tým, že dozorujúci prokurátor je momentálne mimo úradu a odpovede môžu poslať až v piatok. Stanovisko má však týždenník Plus 7 dní, ktorý dnes s prípadom prišiel a všetky informácie Markíze dnes generálna prokuratúra potvrdila. "Vo všetkých troch trestných veciach bol K. M. vylúčený na samostatné konanie. Vyšetrovanie bude prerušené z dôvodu jeho neprítomnosti a nedosiahnuteľnosti," uvádza sa v stanovisku prokuratúry. Problémom je aj fakt, že podľa zásady špeciality môžu naše orgány Karola Mella stíhať iba v prípadoch, ktoré im povolia poľské súdy, lebo ho vydali. A to povolenie je zatiaľ iba na vraždu v Moste pri Bratislave. To znamená, že z iného by ho ani stíhať nemohli. Polícia je ale zatiaľ optimistická. "Osobne si myslím, že ešte aj posudzovanie poľských orgánov nie je ukončené, to znamená, bolo by predčasné komentovať niektoré z týchto rozhodnutí," povedal pre televíziu Markíza policajný prezident Tibor Gašpar. Aj keby to však išlo, je tu jeden problém. Karol Mello je stále v Belize, preto je tu otázka, či robí polícia ešte nejaké kroky, aby ho dostala späť. "Áno, ale o týchto krokoch z taktických dôvodov nie je tiež možné povedať nič bližšie," doplnil Gašpar. Či ho ale nakoniec na Slovensko dostanú, to momentálne nedokáže odhadnúť nikto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies