Karolína Schmiedlová v Biarritzi finalistkou dvojhry

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 08:26 • 2 min
Karolína Schmiedlová v Biarritzi finalistkou dvojhry

BIARRITZ - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlovej nasadená ako tretia si na turnaji ITF vo francúzskom Biarritzi (dotácia 100 000 USD, antuka vonku) zahrá vo finále.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročná hráčka NTC v piatkovom semifinálovom stretnutí prekonala prekážku v osobe domácej Laury Thorpeovej, ktorú zdolala v dvoch setoch 6:4, 6:2. O singlový titul bude bojovať proti Stephanie Vogtovej z Lichtenštajnska.

Zverenka trénera Milana Martinca si svojimi výkonmi v Biarritzi nielen zabezpečila s pravdepodobnosťou na hranici istoty právo na štart priamo v hlavnej súťaži dvojhry na newyorských grandslamových US Open (26. augusta - 9. septembra), ale úspešne zaútočila aj na Top 100 svetového rebríčka WTA vo dvojhre. V pondelok sa ocitne prinajhoršom na 98. pozícii, bude 15. Slovenka v histórii v prominentnej stovke. V optimálnom prípade sa môže k 15. júlu vyšvihnúť na 93. post. 

Dvojhra - semifinále: 
Karolína Schmiedlová (SR-3) - Laura Thorpeová (Fr.) 6:4, 6:2 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona