Karolína Chomisteková miluje vianočné ráno

NETKY.SK • 24 December 2015, 14:20 • 2 min
Karolína Chomisteková miluje vianočné ráno

BRATISLAVA - Vianoce u Karolíny Chomistekovej sú predovšetkým o spoločne trávenom čase v kruhu najbližších.

slovakia

left justify in out

„Vianoce sú pre mňa rodinné sviatky, plné pohody a lásky. Sú to sviatky, ktoré mám spomedzi všetkých najradšej, a preto si neviem predstaviť ich tráviť inak ako s mojou rodinou a najbližšími u nás na Orave,“ povedala.


Štedrý deň sa u riaditeľky súťaže Miss Slovensko každoročne nesie v klasickom duchu, počnúc spoločným zdobením vianočného stromčeka. „Nie je pre mňa nič krajšie ako ráno na Vianoce. Keď sa zobudím, v celom dome vyhrávajú vianočné pesničky a pomaly sa začíname celá rodina zbiehať a pomáhať pripravovať všetky vianočné pokrmy, od vianočného šalátu, kapustnice až po rybie filé. Keď už je všetko predpripravené, ideme spoločne na tradičnú prechádzku. Po návrate si spoločne dozdobíme stromček, každý zavesením vlastnej vianočnej ozdoby. Potom si pomaličky posadáme ku vianočnému stolu, spoločne sa pomodlíme a ocino nám každému na čelo urobí medový krížik na znak požehnania a ochrany. Následne vychutnávane prvé spoločné jedlo dňa, vianočnú štedrú večeru,“ opísala v rozhovore.


Na experimenty počas štedrovečernej večere si v rodine Chomistekovcov nepotrpia. „Začíname vždy vianočnými oplátkami s medom a k tomu strúčik cesnaku. Nasleduje kapustnica, ktorú robíme s hríbmi a ako hlavné jedlo si pochutnávame na vianočnom šaláte s rybím filé. Po skončení si rozdáme darčeky a pochutnávame si na vianočnom punči,“ vymenovala Miss Slovensko 2013.


Keďže Karolínu a jej troch súrodencov okrem iného spája aj hra na husle, jednou z vianočných tradícií je spoločné hranie Tichej noci a iných vianočných kolied. Nesmie chýbať ani pozeranie rozprávky Tri oriešky pre Popolušku a polnočná svätá omša, ktorá je vyvrcholením celého vianočného dňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies