Karol M. zažaloval vládu Belize za zrušenie trvalého pobytu

NETKY.SK • 30 August 2012, 11:13 • 2 min
Karol M. zažaloval vládu Belize za zrušenie trvalého pobytu

Karol M. zažaloval vládu Belize za zrušenie trvalého pobytu - Krimi Slovenský občan Karol M.

slovakia

left justify in out

imgSlovenský občan Karol M. podal žalobu na vládu Belize za to, že mu zrušila povolenie na trvalý pobyt. Informoval o tom spravodajský server 7Newsbelize.com. 
      Súdny proces vo veci sa má začať 17. septembra. Už v utorok sa však pred správny súdom v metropole Belmopan konalo prvé prípravné pojednávanie, na ktoré prišla len jeho manželka Zuzana. 
      Prostredníctvom žaloby sa chce Karol M. domôcť obnovenia povolenia na trvalý pobyt, ktoré mu v rámci snáh o jeho vydanie do SR odobralo belizské ministerstvo pre imigráciu. Tento krok ministerstvo zdôvodnilo tým, že Slovák získal trvalý pobyt v krajine na základe falošných údajov.
      Belize síce nemá so SR dohodu o vydávaní podozrivých osôb na trestné stíhanie, môže však Karola M. vyhlásiť za personu non grata formou vykonávacieho dekrétu, proti ktorému nie je možné podniknúť ďalšie právne kroky.
      Karol M. je na Slovensku obvinený zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a desaťročný syn. 
      Polícia Karola M. a ďalšie štyri v slovenskom podsvetí známe osoby nedávno obvinila aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho a podozrieva ho i z účasti na ďalšej vražde.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies