Karol Kučera: Do Rumunska ideme s optimizmom

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 17:50 • 2 min
Karol Kučera: Do Rumunska ideme s optimizmom

BRATISLAVA - Tréner slovenského daviscupového družstva tenistov Karol Kučera dohliada na domácu predprípravu väčšiny kádra v súvislosti so zápasom proti Rumunom 17. - 19. júla na antuke v Konstanci v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny a netají pozitívne nastavenie. Tím SR sa presunie do dejiska v nedeľu.

slovakia

left justify in out

"Do Rumunska ideme s optimizmom. Bude to však ťažké stretnutie, vyrovnané. Rumuni tvoria dosť silný tím, majú vynikajúcu štvorhru. Zo singlistov je Marius Copil bojovný, húževnatý hráč, nie klasický antukár. Napriek tomu mal na tomto povrchu solídne výsledky, videl som ho hrať v Paríži. Adrian Ungur je menej výrazný a želal by som si, aby sme cez neho získali body. Pravda, veľkou výhodou bude pre Rumunov domáce prostredie. Naši chlapci budú musieť byť stopercentne pripravení, aby sme prerazili cez dvojhry," glosoval pre internetovú stránku Slovenského tenisového zväzu (STZ) 41-ročný niekdajší 6. muž svetového rebríčka ATP v singli Kučera, v daviscupovom zázemí pravá ruka kapitána Miloslava Mečířa. 

 

"Príprava je dlhšia ako obvykle a ukazuje sa, že hráčom prospeje. S Martinom Kližanom sa na tréningu dobre komunikuje. Norbert Gombos - napriek tomu, že mal pauzu a potom prehral v 1. kole na turnaji - sa postupne spamätával. Ostatní sa priebežne pripoja a vyzerá to tak, že pôjde päť hráčov. Verím, že v tíme bude dobrá pracovná atmosféra. Tá by mohla chytiť aj Jozefa Kovalíka, nováčika v reprezentácii," povedal Kučera, osobný kouč posledného spomenutého hráča v programe NTC. 

 

"Tešil sa, lebo debut v Davis Cupe je medzník. Za zlepšenie v rebríčku si nomináciu aj zaslúžil. Vyšlo to tak, že v ostatných dňoch sa chytil aj Andrej Martin, čo je priaznivé znamenie. Dúfam, že budeme v Rumunsku hrať dobre," uviedol Kučera. V oficiálnej predbežnej nominácii je okrem tria Kližan, Gombos, Kovalík aj skúsený deblový špecialista Igor Zelenay. Spomenutý Martin, minulý týždeň držiteľ singlového titulu na challengeri v Padove, v piatok dohral už aj vo štvorhre v Todi a zrušil svoje prihlášky do budúcotýždňového San Benedetta aj Poznane. V každom družstve môžu nastať dve zmeny pred žrebom programu 16. júla. 

 

Šéf realizačného štábu domácich Andrei Pavel dal dôveru kvartetu Ungur, Copil, Horia Tecau, Florin Mergea. Tretí spomenutý vyradil štvrtého menovaného v semifinále wimbledonskej štvorhry, spoločne utvoria pre Slovákov len ťažko prekonateľnú deblovú prekážku na sobotu 18. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies