Karneval v brazílskom Riu sa skončil, upratovacie čaty vystriedali súbory

NETKY.SK • 10 Marec 2011, 12:51 • 2 min
Karneval v brazílskom Riu sa skončil, upratovacie čaty vystriedali súbory

Karneval v brazílskom Riu sa skončil, upratovacie čaty vystriedali súbory

slovakia

left justify in out

img

Upratovacie čaty v Riu de Janeiro nahradili v stredu miestneho času neviazané pouličné súbory tanečníkov a hudobníkov a návštevníci slávneho karnevalu vyčerpaní večierkami sa išli vyspať.
      V brazílskom meste sa skončil karneval jednou z najväčších slávností - zvolením tanečnej skupiny Beija-Flor za tohtoročného víťaza v dvojdňovej súťaži škôl samby.
      Karneval v čase pred veľkonočným pôstom sa začal v piatok 4. marca a prilákal milión ľudí, čiže o 250.000 viac ako sa očakávalo. Z nich 40 percent tvorili cudzinci. Prímorskému mestu, ktoré bude aj usporiadateľom Majstrovstiev sveta vo futbale v roku 2014 a olympijských hier v roku 2016, priniesol karneval celkové príjmy približne 500 miliónov dolárov (358,99 milióna eur).
      Návštevníci z celého sveta, ktorí sa karnevalu v Riu zúčastnili prvýkrát, boli z hýrenia a osláv vyčerpaní.
      V posledný deň karnevalu v stredu 9. marca bolo v celom meste naplánovaných ešte okolo 20 pouličných párty. Bolo to mierne odbočenie od tradícií, ktoré diktujú, aby sa karneval skončil na poludnie Popolcovej stredy.
      Tento rok sa slávnostnej prehliadky zúčastnilo približne 450 kapiel a skupín.
      Vyhlásenie víťaza v obľúbenej dvojdňovej súťažnej prehliadke škôl samby očakávali všetci veľmi nedočkavo. Keď členovia poroty oznámili, že škola Beija-Flor sa umiestnila na prvej priečke - už dvanásty raz - jej tanečníci začali jasať a plakať od radosti. Víťazstvo oslavovalo takmer 4000 vystupujúcich z tejto školy samby až do hlbokej noci.
      Témou ich tohtoročného súťažného vystúpenia bola pocta životu brazílskeho speváka a skladateľa Roberta Carlosa.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies