Karlsson má v mysli finále z Turína a pred sebou Soči

NETKY.SK • 6 Február 2014, 09:06 • 2 min
Karlsson má v mysli finále z Turína a pred sebou Soči

TORONTO - Keď Švédi zdolali vo finále olympijského hokejového turnaja v Turíne Fínov (3:2), mal Erik Karlsson 15 rokov a hltal pohľadom každý dotyk s pukom svojich idolov. Dnes má obranca Ottawy 23 a na zimných olympijských hrách v Soči túži po rovnakom úspechu, aký vybojovali "Tre kronor" pred ôsmimi rokmi v Turíne.

slovakia

left justify in out

"Pamätám si na tú prihrávku Sundina na Forsberga, posunutie puku na Lindströma a jeho rozhodujúci gól vo finále. A potom ešte žŕdku v závere a parádny zákrok Henrika Lundqvista na konci zápasu," cituje Karlssona server NHL. 

Najproduktívnejší zadák Ottawy aj celej NHL (14 gólov + 39 asistencií) má vysokú mienku o súčasnom švédskom olympijskom tíme, ale favoritov na medaily vidí viacero. "Kanada má najlepší tím, ale bude aj pod najväčším tlakom. Ak nezíska zlato, všetko ostatné sa bude javiť ako neúspech. Rusi sú doma a platí pre nich to isté, čo pre Kanaďanov. My máme dobre zložené mužstvo zo skúsených hráčov, ktorí už niečo dokázali, a mladých, ktorí ešte len túžia po veľkom medzinárodnom úspechu. Aj tlak okolia na nás, Švédov, bude o čosi menší ako na Rusov či zámorské tímy," myslí si Erik Karlsson. 

Ofenzívny obranca, ktorý má na konte aj veľa mínusových bodov, ide na svoju prvú olympiádu. Na medzinárodnom ľade však nie je žiadny nováčik. Karlsson má za sebou majstrovstvá sveta dospelých 2010 a 2012 a tiež juniorský šampionát v roku 2009. Olympijské hry sú však aj podľa neho čosi špecifické a nenahraditeľné. "Majú zvláštne čaro. Vždy to ide v televízii dlhé hodiny a všetci sa na to pozerajú. Ľudia ráno vstávajú, len aby im neušli nejaké výsledky. Aj ja sa už dlhodobo teším," uviedol Karlsson. 

Rodák z Landsbro tvrdí, že nič tak nepomohlo popularizácii hokeja vo Švédsku v ostatných rokoch ako práve zlaté medaily zo ZOH 1994 v Lillehammeri a 2006 v Turíne. "Máme viac hráčov v NHL a televízia dáva z hokeja v zámorí viac prenosov. Má to pre nás veľký význam," uzavrel predpokladaný líder švédskej ofenzívy medzi obrancami v Soči. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona