Karlsson a o 18 rokov starší Alfredsson sú spolu na izbe

NETKY.SK • 18 Február 2014, 10:29 • 2 min
Karlsson a o 18 rokov starší Alfredsson sú spolu na izbe

SOČI - Keď mal Erik Karlsson štyri roky, jeho o 18 rokov starší krajan Daniel Alfredsson už začal korčuľovať v drese Ottawy v NHL.

slovakia

left justify in out

V roku 2008 bol Afredsson kapitán Senators, keď tento kanadský tím draftoval 18-ročného mladíka s tvrdou strelou Karlssona. Teraz sú obaja v Soči a spolu nastrieľali polovicu z desiatich švédskych gólov v základnej časti hokejového olympijského turnaja. Okrem toho sú 23-ročný Karlsson a 41-ročný Alfredsson aj spolubývajúcimi na izbe v olympijskej dedine. "Keď sme sa spoznali, bol ešte veľmi mladý. Vzájomne sme si pomáhali a rokmi sa medzi nami vytvoril kamarátsky vzťah," povedal Alfredsson počas prestávky pri utorkovom tréningu Švédov. "Vyzerá to tak, že ja som sa ho ujal a pomáhal mu zvyknúť si v zámorí, ale skôr opak je pravda. On mi svojím entuziazmom a zápalom pre hru umožnil pokračovať v kariére aj vo vyššom hokejovom veku. Vďačím mu za mnohé. Rozhodne som mal viac zábavy z hokeja odvtedy, čo som sa spoznal s Erikom," vyznal sa Alfredsson, ktorý už medzitým opustil Ottawu ako historický líder v produktivite a presídlil ku konkurentom do Detroitu.

Karlsson má iba 23 rokov, ale pre Ottawu aj reprezentáciu je v ofenzívnej hre ako obranca nenahraditeľný. V tabuľke produktivity olympijského turnaja mu zatiaľ patrí 4. miesto s bilanciou 3 góly + 2 asistencie. O svojom mentorovi Alfredssonovi nemôže povedať nič zlé, práve naopak. "Vždy bol pre mňa vzorom na ľade aj mimo neho a rokmi sme sa stali priateľmi. Veľa ma naučil a možno niečo aj ja jeho. Veľký vekový rozdiel vôbec neriešime," zasmial sa Karlsson. Jeho parťák s aktuálnou bodovou bilanciou 2+1 Alfredsson o vzájomnom olympijskom spolunažívaní tiež v dobrej nálade podotkol: "On sa zaujíma o dievčatá a ja o svoje deti. To je jediný rozdiel. Inak si parádne rozumieme vo všetkom." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona