Karim Benzema zažaluje denník Libération kvôli nepravdivým správam

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 19:01 • 2 min
Karim Benzema zažaluje denník Libération kvôli nepravdivým správam

MADRID – Právnik Karima Benzemu oznámil, že podnikne právne kroky proti francúzskemu denníku Libération kvôli medializovanému článku o vine hviezdneho útočníka Realu Madrid.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný Benzema bol denníkom spájaný s vyšetrovaním organizovaného zločinu, praním špinavých peňazí a obchodovaním s drogami.

Benzema je vyšetrovaný políciou v prípade sprisahania s cieľom vydierať reprezentačného spoluhráča Mathieu Valbuenu kvôli sexkazete. Ešte v januári mal však vypovedať ako svedok v oveľa vážnejšom prípade, v ktorom má ísť o pranie špinavých peňazí a obchodavanie s drogami.

 

Tieto správy priniesol francúzsky denník Libération, ktorý tiež tvrdil, že Benzemove meno sa objavilo na záznamoch odpočúvaných telefónov pri vyšetrovaní francúzskych úradov. Po Benzemovej výpovedi sa sudca Renaud van Ruymbeke rozhodol, že útočníka Realu Madrid neobviní.

Futbalistov právnik Eric Dupond-Moretti však po senzačných správach denníka Libération pre L'Equipe povedal, že svojmu klientovi navrhol podniknúť právne kroky.

"On je iba obyčajný svedok," povedal Dupond-Moretti. "Je jediným svedkom v tomto prípade, ktorý sa objavil na titulnej strane, ako keby bol vinný z niekoľkých trestných činov. Titulok je veľmi asociatívny, pozrite sa aké slová sú v ňom použité: pranie špinavých peňazí, organizovaný zločin, drogy. Denník Libération budeme žalovať."

Najnovšia kontroverzná situácia okolo Benzemu nepomohla jeho návratu do francúzskej reprezentácie, keď tento týždeň nedostal pozvánku od trénera Didiera Deschampsa. K Benzemovi sa tento týždeň vyjadril dokonca aj francúzsky premiér Manuel Valls, ktorý verejne vyhlásil, že útočník by nemal účinkovať na Euro 2016, kým je zapletený do vyšetrovania vydierania Valbuenu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona