Kariéru Petra Sagana mapuje výstava v obchodnom centre

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 15:32 • 2 min
Kariéru Petra Sagana mapuje výstava v obchodnom centre

ŽILINA - Prilbu z Tour de France či model bicykla Specialized Venge, na ktorom vybojoval žilinský cyklista Peter Sagan titul svetového šampióna, môžu do 24. marca obdivovať návštevníci na výstave v jednom zo žilinských obchodných centier.

slovakia

left justify in out

Podľa spoluorganizátora výstavy Róberta Kaššu je expozícia rozdelená do troch častí. "V prvej sa prostredníctvom bannerov dozviete o Petrovej 'tour' od narodenia až po triumf na majstrovstvách sveta a nechýbajú v nej ani fotografie z jeho súkromného archívu. V druhej sekcii nájdete päť dôležitých dresov z jeho športovej kariéry – mládežnícky dres Cyklistického spolku Žilina, dres juniorského majstra sveta Val di Sole 2008, zelený dres z Tour de France 2012, žltý dres z Tour of Alberta 2013 a biely dres z Tour de France 2015," informoval Kašša.

 

Centrálna časť výstavy ponúka Saganov "majstrovský" bicykel Specialized Venge a vitríny s rôznymi exponátmi z jeho kariéry. "Fanúšikov Tourminátora určite potešia trofeje, prilba, okuliare a rukavice zo slávnej Tour de France, štartové čísla z Vuelty a Tour de Suiss, rôzne dresy a tímové oblečenie, tretry, čiapky či poháre z mládežníckych podujatí, cyklistické fľaše alebo neprehliadnuteľné ocenenie Zlatý pedál 2013," podotkol Kašša.

 

Návštevníci výstavy môžu zároveň súťažiť o bicykle. "Detské kresby Petra Sagana a 'dospelácke' fotky s jeho figurínou budú postupne zverejnené na sociálnej sieti obchodného centra a fotky s najväčším počtom lajkov určia víťaza. V detskej aj dospeláckej kategórii čaká na výhercu bicykel. Do súťaže sa môžu zapojiť v piatok a v sobotu od 14.00 do 17.00 h," dodal Kašša.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies