Karhan po výhre Trnavy nad Austriou: Máme za sebou polčas

NETKY.SK • 29 Júl 2016, 12:58 • 2 min
Karhan po výhre Trnavy nad Austriou: Máme za sebou polčas

VIEDEŇ - Futbalisti FC Spartak Trnava splnili svoj cieľ a pred domácou odvetou 3. predkola Európskej ligy 2016/2017 sú o čosi bližšie k postupu do play-off o účasť v skupinovej fáze tejto druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klubov. Zverenci trénera Miroslava Karhana zvíťazili vo štvrtkovom prvom zápase 3. predkola na pôde rakúskeho FK Austria Viedeň 1:0 a pred budúcotýždňovou odvetou v trnavskej City Arene (4. augusta o 18.30 h) sú vo výhodnejšej pozícii.

slovakia

left justify in out

Na Štadióne Ernsta Happela mal miernu prevahu najskôr domáci tím, Trnavčania však čoskoro vyrovnali hru. Obe mužstvá počas duelu premárnili mnoho dobrých príležitostí na skórovanie, skvelými zákrokmi sa blysol predovšetkým gólman "andelov" Adam Jakubech. Približne pätnásť sekúnd po začiatku druhého polčasu Trnavčania udreli po rýchlej akcii - Ivan Schranz z pravej strany poslal center do šestnástky, kde sa presadil nepokrytý Robert Ndip Tambe. Zaskočení hráči Austrie sa usilovali o vyrovnanie, ale hostia pozorne bránili. S výnimkou šance, do ktorej sa v závere dostal Nigérijčan Olarenwaju Kayode, "spartakovci" nepúšťali hráčov Austrie do príležitostí.

"Tešíme sa z výsledku. Bolo jasné, že zo seba budeme musieť vydať všetko. Je ťažké vyzdvihnúť jedného hráča, bolo by to neférové voči ostatným. Kompliment si zaslúži celé mužstvo," vyhlásil kormidelník Karhan, citoval ho oficiálny web trnavského klubu. Lodivod FC Spartak dodal: "Austria mala svoje šance, ktoré nevyužila, takže dvojzápas je stále otvorený. Aktuálne máme za sebou polčas. Verím, že v odvete nás príde taktiež podporiť početná skupina fanúšikov ako tu vo Viedni. Snáď sa im odvďačíme lepšou hrou a výsledkom, ktorý nám zaručí postup do play-off."

Nemeckému koučovi Austrie Thorstenovi Finkovi sa zápas hodnotil ťažšie: "S výsledkom určite nie sme spokojní. V prvom polčase sme súperovi dovolili vypracovať si tri obrovské šance. V druhom sa dostal do dvoch, z jednej skóroval. Je to pre nás nešťastný výsledok. Hlavne pre to, koľko šancí sme si vypracovali. Keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať," skonštatoval Fink a doplnil: "Na druhej strane, v Európskej lige sa hrá na dva zápasy, čaká nás odveta, stále máme šancu postúpiť. Musíme si zanalyzovať chyby, ktoré sme dnes urobili, aby sme súperovi nedovolili útočiť po brejkoch. Pozitívne je, že sme hrali vysoko, s dobrým držaním lopty, len musíme premieňať šance."

Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Európskej ligy dvojzápas play-off (18. augusta, resp. 25. augusta). Neúspešní z 3. predkola EL sa s tohtosezónnou pohárovou Európou rozlúčia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies