Karhan koučom Trnavy aj v ďalšej sezóne, Hoftych na post GM

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 08:41 • 2 min
Karhan koučom Trnavy aj v ďalšej sezóne, Hoftych na post GM

TRNAVA - Novým generálnym manažérom slovenského futbalového klubu FC Spartak Trnava sa od novej sezóny 2016/2017 stane s definitívnou platnosťou Pavel Hoftych. Vedenie "andelov" tiež potvrdilo, že súčasný tréner mužstva Miroslav Karhan povedie tím aj v nasledujúcom ročníku. Informuje oficiálna internetová stránka trnavského klubu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný rodák zo Šulekova Karhan dostal plnú dôveru. Rekordér v počte štartov za slovenskú reprezentáciu (107) prevzal pozíciu šéfa realizačného tímu FC Spartak po abdikácii kouča Ivana Hucka, ktorému dovtedy robil asistenta. Pod Karhanovou taktovkou (keďže zatiaľ nemá požadovanú trénerskú kvalifikáciu a licenciu, oficiálnym kormidelníkom "andelov" v zápisoch o stretnutí figuruje ďalší bývalý Huckov asistent Martin Rusňák, pozn.) zvíťazili futbalisti Spartaka vo všetkých troch dueloch najvyššej slovenskej súťaže pri skóre 9:1. Trojbodové zápisy - doma proti Žiline (3:0) v 29. kole, následne na pôde majstrovského Trenčína (3:1) a naposledy v 31. kole v domovskej City Arene s Michalovcami (3:0) - znamenajú pre trnavský klub priblíženie sa k brehom pohárovej Európy. Dve kolá pred koncom majú hráči Trnavy na 4. mieste tabuľky Fortuna ligy trojbodový náskok pred piatou v klasifikácii Žilinou a k tomu pri prípadnej rovnosti bodov v konečnom poradí aj lepšiu bilanciu zo vzájomných stretnutí.

 

Dĺžka Karhanovho kontraktu, ktorý v ostatnom období naštartoval mužstvo, sa dotiahne v najbližších dňoch. Rovnako sa rozhodne aj o prípadnom doplnení jedného člena realizačného tímu. "Miro v krátkom čase potvrdil, že má predpoklady viesť mužstvo Spartaka. Ukázal svoj potenciál a je vidieť, že bohaté hráčske skúsenosti je schopný preniesť do trénovania. Na káder má pozitívny dopad. Myslíme si, že toto je pre Trnavu najlepšia voľba. Držíme mu palce a veríme, že bude úspešný," vyjadril sa Pavel Hoftych na klubovom webe k ďalšiemu Karhanovmu pôsobeniu v Trnave.

 

Pokiaľ ide o Hoftycha, ten je tiež trnavskej verejnosti dobre známy. Štyridsaťdeväťročný rodák z Ústí nad Labem je aktuálne kormidelníkom českého národného tímu do 18 rokov, na stoličku generálneho manažéra Spartaka zasadne oficiálne od 1. júna 2016. Hoftych sa do Trnavy vracia po takmer troch rokoch. V "slovenskom Ríme" pracoval na rôznych pozíciách: najskôr ako tréner, neskôr v pozícii manažéra pre zahraničné styky a bol aj členom predstavenstva. Po príchode v lete 2011 bol kormidelníkom Trnavy a mužstvo priviedol k výbornému druhému miestu v najvyššej domácej súťaži a k účasti v 3. predkole Európskej ligy UEFA. V nasledujúcej sezóne 2012/2013 po novembrovej prehre 0:6 v Trenčíne v 17. kole skončil na lavičke "andelov" a akceptoval návrh zostať naďalej pracovať v štruktúrach trnavského klubu v manažérskej pozícii. Práca s hráčmi mu však chýbala a v máji 2013 využil ponuku z Českých Budějovíc. "O dianie v klube sa intenzívne zaujíma už teraz. Komunikuje najmä s majiteľom, prezidentom a samozrejme trénerom Miroslavom Karhanom. V súčasnosti v klube rieši otázku ohľadom odchodov a príchodov hráčov, okrem toho dolaďuje s klubovým sekretárom letnú prípravu a začiatok budúcej sezóny," uvádza na margo Hoftycha trnavský klubový web.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies