Karhan držiteľom trénerskej A-licencie

NETKY.SK • 16 Február 2015, 16:40 • 2 min
Karhan držiteľom trénerskej A-licencie

TRNAVA - Miroslav Karhan v stredu úspešne absolvoval záverečné skúšky na Euro A licenciu, čím získal druhé najvyššie futbalové trénerské vzdelanie na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Oprávňuje ho byť hlavným koučom v druhej najvyššej súťaži. Tridsaťosemročný bývalý slovenský reprezentant v súčasnosti spoločne s Pavlom Bartošom vedie juniorku Spartaka Trnava. Karhan momentálne neočakáva, že by malo prísť k jeho začleneniu do realizačného tímu A-mužstva "andelov". Uvažuje však nad pokračovaním trénerského štúdia, ktoré by viedlo k nadobudnutiu UEFA Pro licencie.

 

"Uvidím, mám dva roky na rozmyslenie. Podľa pravidiel po zisku ´áčkovej´ licencie musí nasledovať dvojročná prax. Nevylučujem to, som tejto myšlienke naklonený, ale ešte mám čas uvažovať," uviedol v rozhovore na oficiálnej internetovej stránke trnavského klubu Miroslav Karhan. V trénerskom remesle vidí svoju futbalovú budúcnosť: "Je mi to bližšie ako vysedávanie v kancelárii. Celý život som strávil na ihrisku, ťahá ma to tam. Je to lepšie než sedenie za počítačom." 

 

Stretnutia prežíval rodák zo Šulekova ako hráč i funkcionár a teraz v úlohe kormidelníka. "Cieľ je vždy rovnaký, víťazstvo mužstva. Nervy máte, či ste hráč, kouč alebo funkcionár. Nepovedal by som, že sa to veľmi líši," pokračoval Miroslav Karhan a na webe spartak.sk prezradil aj niečo zo svojej futbalovej filozofie: "S Pavlom Bartošom sa snažíme chalanov nútiť k tomu, aby hrali moderný futbal, ten čo aktuálne vládne v Európe." 

 

Niekdajší stredopoliar Wolfsburgu či Mainzu má v juniorke zverencov, ktorých si už teraz vie predstaviť v ´áčku´ Trnavy, ich mená však nešpecifikoval. Juniori Spartaka odcestujú v stredu 18. februára na sústredenie do Turecka. "Vnímam to ako veľké gesto od majiteľa klubu Vladimíra Poóra, ktorý povedal, že zaplatí herný pobyt mužstva v Turecku. Chce, aby sme trénovali na kvalitných terénoch a hrali proti kvalitným súperom," prezradil Miroslav Karhan.

Novým generálnym manažérom Spartaka Trnava sa stal Viktor Blažek. "Musí sa najskôr dopodrobna zoznámiť s fungovaním klubu. Výsledky Senice z jeho éry hovoria v jeho prospech. Ide o to, aby sa mu niečo podobné podarilo aj v Trnave," povedal na oficiálnom webe "andelov" Miroslav Karhan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies