Karel Schwarzenberg pomýšľa na odchod z politiky

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 06:57 • 2 min
Karel Schwarzenberg pomýšľa na odchod z politiky

PRAHA - Bývalý šéf českej diplomacie Karel Schwarzenberg pomýšľa na skorý odchod z politiky. Zatiaľ ale čaká, kým sa nájde nový líder jeho strany TOP 09. Uviedol to v rozhovore pre denník MF DNES, ktorého časti zverejnil dnes server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

"Už vidím pred sebou, že budem končiť, v nejakej dohľadnej dobe. Nemám chuť presluhovať," vyhlásil Schwarzenberg, hlavný súper Miloša Zemana v posledných prezidentských voľbách. Vhodný čas na takýto krok podľa Schwarzenberga nastane, až bude jasný jeho nástupca čele TOP 09, ktorý túto opozičnú stranu dokáže viesť do volieb.

 

Zdôraznil, že o ďalší osud svojej strany obavy nemá, lebo ju už v súčasnosti považuje za stabilizovanú.

Na tohtoročnom sneme, na ktorom si TOP 09 zvolí nové vedenie pre budúcoročné krajské a parlamentné voľby v roku 2017, by ešte Schwarzenberg kandidovať mal.

 

Ako hlavný kandidát na Schwarzenbergovho nástupcu sa spomína prvý podpredseda strany Miroslav Kalousek. Ten sa už vyslovil, že o post straníckeho šéfa bude mať záujem, ak sa "Karel" rozhodne odísť.

 

Samotný Schwarzenberg nemieni presadzovať žiadneho svojho nástupcu. "Nie sme monarchia. To si musí povedať strana sama. Sú dvaja-traja možní nástupcovia," zdôraznilo knieža.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies