Karel Roden a Jana Krausová predstavia slovenským divákom Otvorené manželstvo

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 11:20 • 2 min
Karel Roden a Jana Krausová predstavia slovenským divákom Otvorené manželstvo

BRATISLAVA - Český herecký pár Karel Roden a Jana Krausová predvedú slovenským divákom tragikomédiu o svojráznom manželskom páre.

slovakia

left justify in out

Inscenácia Otvorené manželstvo publiku komicky priblíži večný konflikt mužského a ženského princípu. Autorom hry je taliansky dramatik a nositeľ Nobelovej ceny za literatúru Dario Fo. V podaní tejto dvojice hercov si diváci vychutnajú groteskný vzťah medzi dvoma ľuďmi, ktorí sa pri hľadaní lásky a harmónie navzájom ubíjajú. Herecký pár s inscenáciou pobaví divákov 13. apríla v Košiciach, 14. apríla vo Vrútkach a 15. apríla v Prešove.

 

„Karel Roden a Jana Krausová sa v Otvorenom manželstve stretávajú od roku 2002. Ich jedinečné herecké kvality určite netreba predstavovať. Diváci sa na predstavení zasmejú, ale aj zamyslia nad vzťahom ľudí, ktorí hľadajú harmóniu partnerského života, no navzájom sa ubíjajú,“ uviedol Jozef Tarkay z agentúry Kvas.

 

Tragikomédia o svojráznom manželskom páre pochádza z pera talianskeho dramatika Daria Fo. Nositeľ Nobelovej ceny za literatúru vytvoril dielo spoločne so svojou manželkou Franky Rame. Hlavné postavy v podaní Jany Krausovej a Karla Rodena neohrabaným až komickým spôsobom hľadajú lásku. Herci tvoria už roky pár aj v súkromí.

 

„Nevlastniť ľudí a radovať sa z každého ďalšieho života. Jednoducho je lepšie, keď je nás viac a kryjeme si chrbát, ako keby sme bojovali. Dnes už viem, že osud kráča vlastnou cestou a nemá zmysel nikdy a v ničom tlačiť na pílu. Len sa porežete. Všetko neriešiteľné sa jedného dňa vyrieši a dramatické situácie mení čas na komické,“ hovorí k inscenácii samotnej Jana Krausová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies