Karel Jarolím mieri na lavičku českej reprezentácie

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 16:45 • 2 min
Karel Jarolím mieri na lavičku českej reprezentácie

PRAHA - Novým trénerom českej futbalovej reprezentácie sa stane Karel Jarolím. Vo funkcii nahradí Pavla Vrbu, ktorý po majstrovstvách Európy vo Francúzsku zamieril do ruského klubu Anži Machačkala.

slovakia

left justify in out

Jarolím bol prvou voľbou prezidenta Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) Miroslava Peltu, národný zväz však musel dospieť k dohode s FK Mladá Boleslav, od roku 2014 klubovým zamestnávateľom 59-ročného kouča. Obe strany v piatok popoludní prostredníctvom spoločného vyhlásenia informovali o vzájomnej dohode, referuje web iDnes.cz.

"Prichádza tréner, za ktorým sú športové výsledky. Verím, že podobné úspechy môže dosiahnuť aj s národným mužstvom. Jeho prvým krokom bude zostaviť tím tak, aby sme sa mohli pokúsiť o postup na majstrovstvá sveta 2018," povedal šéf českého futbalu Pelta. Jarolím, ktorý v minulosti viedol aj bratislavský Slovan, podpíše s FAČR dvojročný kontrakt s možnosťou jeho predĺženia o rovnaké obdobie.

 

Jarolím oficiálne prevezme reprezentáciu až 1. augusta. Do 25. augusta môže paralelne viesť aj Mladú Boleslav, následne už nie, podotkol iDnes.cz. Na hráčov Mladej Boleslavi čakajú vystúpenia v 3. predkole Európskej ligy 2016/2017.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies