Karel Gott zrušil vystúpenie na Českom slávikovi

NETKY.SK • 1 November 2015, 15:40 • 2 min
Karel Gott zrušil vystúpenie na Českom slávikovi

PRAHA - Český spevák Karel Gott zrušil vystúpenie na Českom slávikovi.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatšesťročný interpret mal 28. novembra predstaviť spolu s Petrom Kolářom nové dueto To jenom láska zastaví čas. "Pán Gott na slávikoch spievať nebude. To, či bude sedieť aspoň v hľadisku Štátnej opery, je neisté," uviedol pre český denník Aha! šéf usporiadateľskej agentúry Musica Bohemica Jaroslav Těšínský.


Legendárny spevák podstúpil nedávno operáciu žalúdka a následne zrušil naplánované koncerty. Hudobníkova manželka Ivana Gottová neskôr informovala, že interpret sa po operácii cíti dobre, zotavuje sa a podstupuje rehabilitáciu. V jeho mene sa tiež poďakovala za povzbudzujúce priania k rýchlemu uzdraveniu.


Karel Gott pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov minulého storočia. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967. Počas svojej kariéry vydal viac než 100 albumov. Tridsaťdeväťkrát zvíťazil v ankete Zlatý slávik a Český slávik. Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávke Z pekla štěstí 2 (2001).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies