Karel Gott sa ospravedlnenia od Česka nedočkal: Žaluje ho o 1,3 milióna!

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 16:52 • 2 min
Karel Gott sa ospravedlnenia od Česka nedočkal: Žaluje ho o 1,3 milióna!

PRAHA - Mnohonásobný Zlatý slávik Karel Gott žaluje ČR a požaduje odškodnenie vo výške 1,3 milióna Kč za neoprávnené vyrubenie daní finančným úradom spred rokov. Umelec vtedy doplatil údajne chýbajúce dane za osem rokov, aby následne vyhral súdny spor a štát mu väčšinu týchto finančných prostriedkov vrátil.

slovakia

left justify in out

Teraz Karel Gott požaduje náhradu škody, ktorú mu spôsobil nesprávny postup štátu. Informáciu priniesol dnes internetový server Novinky.cz. "Štát s Karlom Gottom prehral spor a on požaduje náhradu škody, ktorá mu bola spôsobená," cituje server slová spevákovho ekonomického poradcu Pavla Krista pre Hospodářske noviny. Tie informovali o kauze dnes s tým, že k žiadosti o náhradu škody by nedošlo, ak by bol Karel Gott dostal oficiálne ospravedlnenie.

 

Žalobou sa podľa spomínaného denníka začal dnes zaoberať príslušný obvodný súd v Prahe, ktorý by vo veci mal rozhodnúť ešte v priebehu apríla.

 

Karel Gott neprezradil presnú sumu, ktorú mu začiatkom tisícročia nariadil finančný úrad doplatiť, ale dementoval vtedajšie informácie bulváru o tom, že malo ísť o rádovo desiatky miliónov Kč. V súdnom spore, ktorý napokon vyhral, poukazoval na fakt, že úradníci v jeho prípade dodatočne zmenili výklad zákona, na základe ktorého mu vymerali doplatok. V roku 2007 mu dal za pravdu Najvyšší správny súd ČR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies