Karel Gott ponúkol Bratislave takmer trojhodinový koncert

NETKY.SK • 21 Október 2012, 18:46 • 2 min
Karel Gott ponúkol Bratislave takmer trojhodinový koncert

Karel Gott ponúkol Bratislave takmer trojhodinový koncert - Celebrity Legendárny český spevák uzavrel v sobotu 20. októbra v Bratislave slovenskú časť svojho Best Tour 2012.

slovakia

left justify in out

img

Legendárny český spevák uzavrel v sobotu 20. októbra v Bratislave slovenskú časť svojho Best Tour 2012. Na viac ako dve a pol hodiny trvajúcom koncerte ponúkol vypredanému Zimnému štadiónu Ondreja Nepelu desiatky svojich hitov a predstavil sa aj so špeciálnymi hosťkami – speváčkami Gabrielou Gunčíkovou a Monikou Absolonovou.

Úvod koncertu patril skladbe Cotton Fields, ktorú Gott odohral na kontrabase len za doprovodu klavíra. "Dobrý večer Bratislava. Ďakujem vám, že ste prišli v takom hojnom počte. Ďakujem vám aj za to, že ste my zostali verní," privítal prítomných 73-ročný spevák. 

Večer však nebol iba v znamení notoricky známych hitov ako Mám rozprávkový dom, Bum bum bum či ... a to mám rád, ale aj piesní z ostatného Gottovho albumu Dotek lásky. Pódium istý čas patrilo aj špeciálnym hosťkám, konkrétne speváčkam Gabriele Gunčíkovej a Monike Absolonovej. Zatiaľ čo s prvou z menovaných odspieval Gott duet Nic nás nezastaví, druhej patrila skladba Můj ideál. Obe z dám však dostali i samostatný priestor, počas ktorého zazneli piesne Země vzdálená (Gunčíková), Asi, asi (Absolonová) a Teď královnou jsem já (Absolonová). 

Karel Gott nezabudol ani na svojho dlhoročného spolupracovníka a dobrého priateľa Karla Svobodu, ktorý preňho napísal viac ako osemdesiat skladieb. Sériu piatich piesní, medzi ktorými nechýbali melódie ako Jdi za štestím, Krev toulavá či Včelka Mája, ocenilo publikum dlhotrvajúcim potleskom. 

Záver vystúpenia, počas ktorého si publikum českého speváka niekoľkokrát vytlieskalo naspäť na pódium, sa niesol najmä v znamení starších hitov. Nechýbali preto kúsky ako Pábitelé, Babylon, Zůstanu svůj, Lady Carneval či skladba Kávu si osladím, ktorou Gott uzavrel svoje viac ako dve a pol hodinu trvajúce vystúpenie. 

Best Tour 2012 bude v najbližších dňoch pokračovať koncertmi v Ústí nad Labem (22.10.), Liberci (3.11.), Karlových Varoch (12.11.), Plzni (14.11.), Českých Budějoviciach (17.11.), Hradci Králové (20.11.), Brne (26.11.), Ostrave (28.11.), Olomouci (30.11.), Zlíne (2.12.) a v Prahe (08.12.).

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies