Karel Gott je opäť v nemocnici: Podstupuje druhú fázu chemoterapie

NETKY.SK • 1 December 2015, 11:40 • 2 min
Karel Gott je opäť v nemocnici: Podstupuje druhú fázu chemoterapie

PRAHA - Populárny český spevák Karel Gott je od nedele večera opäť v nemocnici, kde sa má podrobiť druhej fáze chemoterapie. Spravodajskému serveru Novinky.cz to dnes oznámila jeho hovorkyňa Aneta Stolzová.

slovakia

left justify in out

Gott sa v sobotu osobne zúčastnil na slávnostnom vyhlásení 50. ročníka Českého slávika, a to i napriek svojmu nedávno diagnostikovanému rakovinovému ochoreniu. Podľa slov hovorkyne Stolzovej však hneď na druhý deň opäť nastúpil do nemocnice.


"Môžem potvrdiť, že pán Gott je od nedeľného večera hospitalizovaný v nemocnici. A to z dôvodov pokračujúcej liečby," uviedla hovorkyňa. Stolzová podľa vlastných slov nevie, ako dlho aktuálna hospitalizácia potrvá.
Mnohonásobný laureát Zlatých a Českých slávikov sa v súčasnosti lieči v pražskej Všeobecnej fakultnej nemocnici so zhubným nádorovým ochorením lymfatických uzlín. 


Na sobotňajšom galavečere si Karel Gott prevzal pri tejto príležitosti jubilejného 40. Zlatého slávika za víťazstvo v kategórii spevák, absolútneho slávika za rok 2015 za najvyšší počet hlasov spomedzi všetkých interpretov a súčasne aj mimoriadne ocenenie v podobe platinového slávika.


Karel Gott pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov minulého storočia. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967. Počas svojej kariéry vydal viac než 100 albumov. Štyridsaťkrát zvíťazil v ankete Zlatý slávik a Český slávik. Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávke Z pekla štěstí 2 (2001).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies