Karel Gott dostal ocenenie Krištáľový lev Supraphonu

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 11:13 • 2 min
Karel Gott dostal ocenenie Krištáľový lev Supraphonu

BRATISLAVA – Krištáľový lev Supraphonu je ďalším ocenením, ktoré pribudlo do bohatej zbierky ocenení českého hudobného velikána Karla Gotta. Stalo sa tak v pondelok 23. júna pri krste nového DVD Karel Gott Noční král s podtitulom Hity prvního desetiletí 21. století. Unikátne ocenenie Krištáľový lev Supraphonu udelilo najznámejšie české vydavateľstvo prvýkrát vo svojej histórii.

slovakia

left justify in out

Exkluzívnu sošku dalo vydavateľstvo vyrobiť špeciálne pre svojho vzácneho umelca Karla Gotta a odovzdala mu ju osobne riaditeľka  Supraphonu Iva Milerová, ktorá pripomenula hosťom, že spolupráca Karel Gott - Supraphon trvá už dlhých 50 rokov.

 

 "Už musím mať zvláštnu miestnosť pre tie ceny. Až deti vyrastú a zmiznú hračky, urobím si tam také malé múzeum. Takže naozaj veľmi ďakujem, presne táto cena tam chýba," poďakoval s úsmevom za ocenenie spevák.

 

Karel Gott spolu s vydavateľstvom slávnostne uviedli do života v pražskej Novomestskej radnici už piaty obrazový nosič, ktorý mapuje jeho kariéru nielen v Českej republike, ale i v zahraničí. Ako krstného otca DVD si spevák pozval kolegu Ondřeja Hejmu. Spolu s ním pokrstili DVD aj autor námetu a dramaturg Jan Adam a režisér Jarek Voborný, ktorý už dlhé roky sleduje umeleckú dráhu Karla Gotta prostredníctvom hľadáčika kamery.

 

Exkluzívna DVD séria Supraphonu mapuje celé desaťročia hudobného života Karla Gotta. Sú to Hity 60. rokov - Lady Carneval, Hity 70. rokov - Stokrát chválim čas, Hity 80. rokov –Zůstanu svůj??, Hity 90. rokov - Když muž se ženou snídá. Najnovšie DVD Noční král - Hity prvního desetiletí 21. století obsahuje 26 televíznych piesní, 5 videoklipov a dva špeciálne bonusy. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona