Karel Gott bojuje ďalej s rakovinou: Absolvoval už stvrtú chemoterapiu

NETKY.SK • 21 Január 2016, 09:42 • 2 min
Karel Gott bojuje ďalej s rakovinou: Absolvoval už stvrtú chemoterapiu

PRAHA - Karel Gott absolvoval ďalší cyklus chemoterapie. Pred pár dňami priviezli zlatého slávika opäť do domácej liečby.

slovakia

left justify in out

Karla Gotta v sobotu prepustili po chemoterapii zo Všeobecnej fakultnej nemocnice v Prahe. Majster mal podľa Blesku na sebe dlhý kabát a čapicu, v mrazivom počasí nesmie k vzhľadom k svojmu stavu nič podceniť.

 

Karel Gott sa teší, že môže byť znovu v domácom prostredí so svojimi najbližšími, aj keď fyzicky sa necíti úplne vo svojej koži. Niet sa ani čomu čudovať, chemoterapia dáva organizmu zabrať. 

 

"Speváka čaká teraz náročné obdobie. Je to veľmi individuálne, ale tie štyri cykly ukážu, ako zabrala liečba. Je to taká kritická situácia, keď sa zopakujú vyšetrenia. Podľa nich sa dá usúdiť, do akej miery bola chemoterapia efektívna,“ vysvetlil českému denníku Blesk uznávaný profesor Pavel Klener.

 

"Prejavy nemoci bývajú veľmi premenlivé. Môže sa objaviť chonický zápal pľúc, kašel, bolesť brucha. Pacient je unavený, zaznamenaný je úbytok váhy, necíti sa ako sa hovorí v o svojej koži”, povedal doktor Boček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona