Karel Gott absolvoval ďalšiu chemoterapiu: Lekári sú prekvapení

NETKY.SK • 7 December 2015, 09:43 • 2 min
Karel Gott absolvoval ďalšiu chemoterapiu: Lekári sú prekvapení

PRAHA - Spevácka legenda statočne bojuje s rakovinou lynfatických uzlín. Druhé kolo chemoterapie sa skončilo.

slovakia

left justify in out

Českého speváka Karla Gotta v nedeľu prepustili z nemocnice, kde podstúpil druhú fázu chemoterapie. Informáciu pre portál iDNES.cz potvrdila interpretova hovorkyňa Aneta Stolzová. "Môžem potvrdiť, že pána Gotta prepustili v nedeľu popoludní zo Všeobecnej fakultnej nemocnice domov," uviedla. 


Lekári začiatkom novembra oznámili, že 76-ročnému rodákovi z Plzne diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinov lymfóm. Spevák okamžite začal cielenú onkologickú liečbu na hematologickej klinike Všeobecnej fakultnej nemocnice v Prahe. V utorok 17. novembra ho po absolvovaní prvej fázy chemoterapie prepustili domov, kde v liečbe pokračoval. V sobotu 28. novembra sa zúčastnil na udeľovaní cien 50. ročníka ankety Český slávik a o deň neskôr odštartoval druhú fázu chemoterapie. Ďalšia liečba v nemocnici ho čaká o dva týždne. 

 

Karel Gott sa v rozhovore pre nemecký denník Bild zveril o tom ako prežíva druhé kolo liečby. „Niekedy mi je dobre, inokedy zasa zle. Každý pacient reaguje na chemoterapiu inak. Niekedy ma bolí žalúdok, potom zasa kĺby. Ale je to dôkaz, že terapia zaberá. Pomaly mi vypadávajú vlasy. To som čakal. Teraz ale nie je čas na to, aby som bol márnivý. Ide o môj život,“ povedal spevák.

 

Denník Blesk získal informácie, že lekári sú s výsledkami jeho vyšetrení spokojní. Prvá chemoterapia zabrala nad očakávania dobre. 

 

Karel Gott pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov minulého storočia. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967. Počas svojej kariéry vydal viac než 100 albumov. Štyridsaťkrát zvíťazil v ankete Zlatý slávik a Český slávik. Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávke Z pekla štěstí 2 (2001). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies