Kardiochirurg Viliam Fischer bude mať v NÚSCH neplatené voľno

NETKY.SK • 25 Február 2015, 13:40 • 2 min
Kardiochirurg Viliam Fischer bude mať v NÚSCH neplatené voľno

BRATISLAVA - Kardiochirurg Viliama Fischera, ktorý je obvinený z prijatia úplatku, bude mať v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave neplatené voľno. Lekár doteraz čerpal dovolenku, riešenie mu navrhol zamestnávateľ.

slovakia

left justify in out

"Naďalej zostáva v NÚSCH zamestnaný na dve desatiny pracovného úväzku. V prípade dokázania skutku platí, že zamestnávateľ vyvodí voči nemu adekvátny pracovnoprávny postih," uviedla hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová. Kardiochirurg bol v minulosti prednostom Kliniky srdcovej chirurgie NÚSCH.
     

Známeho lekára obvinil začiatkom februára vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry z prijatia úplatku vo výške 3000 eur. Tie mu podľa medializovaných informácií odovzdala rodina pacientky, ktorú v NÚSCH operovali vlani v decembri. Jej operácia mala byť uprednostnená. Po tom, ako žena zomrela, sa rodina obrátila na políciu. Ústav odmietol, že by pacientku operovali mimo poradia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies