Kardinál de Paolis: Reforma Légie Kristovej je len na začiatku

NETKY.SK • 9 Január 2014, 06:48 • 2 min
Kardinál de Paolis: Reforma Légie Kristovej je len na začiatku

VATIKÁN - Kardinál Velasio de Paolis, vatikánsky delegát, ktorý vedie problematickú organizáciu Légia Kristova, vyzval jej kňazov, aby si zvolili nové vedenie. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Légia Kristova bola v posledných rokoch v tieni podozrenia po odhalení, že jej zakladateľ bol pedofil. Paolis povedal, že nový lídri musia do cirkevného rádu vniesť nového ducha, aby dokončili reformu, ktorá podľa jeho slov iba začala.

Kardinál vo štvrtok viedol vo štvrtok omšu, ktorou sa začalo mesiac trvajúce stretnutie delegátov Légie. Cieľom zhromaždenia je voľba nového vedenia a dokončenie nových stanov, ktoré musia byť predložené pápežovi Františkovi na schválenie.

Zhromaždenie je vyvrcholením trojročného vatikánskeho experimentu s cieľom zmeniť túto kongregáciu k lepšiemu po tom, ako vyšetrovanie odhalilo v závažné problémy v hnutí s prvkami kultu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona