Kardiaci by počas horúčav nemali vychádzať von

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 13:53 • 2 min
Kardiaci by počas horúčav nemali vychádzať von

BRATISLAVA - Extrémne horúčavy z posledných dní zaťažujú najmä kardiakov. Lekári z Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) upozorňujú, že ľudia s ochorením srdca by nemali byť v takomto počasí vystavení slnečnému žiareniu.

slovakia

left justify in out

"Pacienti nesmú zabudnúť užiť pravidelnú dávku predpísaných liekov, musia dbať na pravidelný prísun nechladenej čistej vody alebo nesýtenej minerálky," povedala pre TASR hovorkyňa NÚSCH Dobroslava Krajačičová.

 

Pacienti s ochorením srdca by sa mali v takomto počasí vyhnúť aj činnosti, ktorá by ich fyzicky zaťažila.

Hospitalizovaní v ústave majú väčšinu izieb klimatizovanú, všetky pacientske izby by mohli mať klimatizáciu do konca tohto roka. Plne klimatizované sú aj operačné sály. V zariadení dbajú podľa hovorkyne na pitný režim pacientov, stravu majú v tomto období ľahšiu. "Väčšina našich pacientov však má predpísanú diétu súvisiacu s ich ochorením," podotkla.

 

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal dnes pre južnú časť Slovenska výstrahu tretieho stupňa. V okresoch Banskobystrického, Košického, Nitrianskeho a Prešovského kraja sa budú teploty pohybovať od 34 do 38 stupňov Celzia.

 

Pre Bratislavský, Trenčiansky a Trnavský kraj platí výstraha druhého stupňa, teploty by tam mali dosiahnuť 30 až 35 stupňov Celzia. Pre severné okresy Žilinského kraja vydali meteorológovia prvý výstražný stupeň s maximálnymi teplotami do 30 stupňov Celzia. Horúci vzduch by však mali schladiť búrky, výstraha prvého stupňa platí pre celé územie. Miestami s nimi možno počítať až do večera.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies