Karalahti opúšťa Jokerit a mieri do Švédska

NETKY.SK • 21 November 2014, 13:02 • 2 min
Karalahti opúšťa Jokerit a mieri do Švédska

HELSINKI - Skúsený fínsky hokejový obranca Jere Karalahti opúšťa tím KHL Jokerit Helsinki a v ďalšej kariére bude pôsobiť vo švédskom klube HV 71 Jönköping, ktorý hrá v najvyššej súťaži SHL. Informáciu priniesli fínske a švédske médiá.

slovakia

left justify in out

O odchode 39-ročného Karalahtiho z Jokeritu sa hovorilo dlhšie, nedávno sa jeho meno spájalo aj s príchodom do HC Slovan Bratislava. Štvornásobný medailista z majstrovstiev sveta (trikrát striebro, raz bronz) nastúpil v tejto sezóne za Jokerit na 22 zápasov, v ktorých mal bilanciu 1+9. S tímom zo svojho rodného mesta sa rozlúčil štvrtkovým víťazstvom 3:1 nad lídrom KHL SKA Petrohrad, pričom si pripísal na konto dve asistencie.

 

"Jere je veľmi skúsený a silný obranca a som presvedčený, že bude pre nás veľkou posilou," povedal pre oficiálny web HV71 športový riaditeľ klubu Johan Davidsson. HV71 figuruje po 22 kolách SHL na treťom mieste so ziskom 37 bodov.

 

Karalahti sa v minulosti negatívne preslávil aj pre problémy s alkoholom a dokonca tvrdými drogami, prečo aj predčasne ukončil svoje pôsobenie v NHL. V zámorskej profisúťaži odohral len tri sezóny v dresoch Los Angeles Kings s Nashvillu Predators. Od sezóny 2003/2004 pôsobil opäť v Európe, keď hral štyri roky za svoj materský klub IFK Helsinki, nasledovali angažmány v Kärpät Oulu, Hamburg Freezers, Espoo Blues, Dinamo Minsk a Jokerite.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies