Karabatičovci s finančným trestom za účasť v korupčnej afére

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 17:54 • 2 min
Karabatičovci s finančným trestom za účasť v korupčnej afére

PARÍŽ - Francúzska hádzanárska hviezda Nikola Karabatič a jeho brat Luka musia zaplatiť niekoľkotisícové pokuty v eurách za účasť v korupčnom škandále.

slovakia

left justify in out

Pred dvoma rokmi ešte ako hráč špičkového klubu Montpellier Agglomération HB sa Nikola Karabatič mal s ďalšími spoluhráčmi vrátane spomenutého mladšieho súrodenca podieľať na vedomej prehre svojho tímu s omnoho slabším súperom v čase, keď Montpellier už mal istotu ligového titulu. 

 

Dvojnásobný olympijský víťaz a trojnásobný majster sveta aj Európy, ktorý v súčasnosti pôsobí v katalánskom veľkoklubu FC Barcelona, popiera akúkoľvek účasť na údajnom stávkovaní z mája 2012 pri spomenutej prehre 28:31 s mužstvom Cesson Sevigne. Okrem Karabatičovcov sa táto nepríjemná záležitosť týka aj Mladena Bojinoviča, Samuela Honrubiu, Dragan Gagiča, Primoža Prosta, Issama Teja a Mickaela Robina. 

 

Súd v Montpellieri nariadil Nikolovi Karabatičovi zaplatiť sankciu 10-tisíc eur, jeho bratovi ešte o 5-tisíc viac. S finančnými postihmi obišli aj ostatní účastníci korupčnej kauzy. Sudca nenavrhol žiadny trest odňatia slobody, právnik oboch bratov Jean-Robert Nguyen-Phung však pre Rádio France-Info potvrdil, že jeho klienti zvažujú odvolanie voči rozsudku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies