Kapustnicu podávali bezdomovcom viceprimátor a starostovia

NETKY.SK • 22 December 2015, 14:51 • 2 min
Kapustnicu podávali bezdomovcom viceprimátor a starostovia

KOŠICE – Predvianočnú kapustnicu dnes ľuďom bez domova podávali v košickom Charitnom dome sv. Alžbety na Bosákovej ulici. Už tradičné stretnutie organizovala Arcidiecézna charita, podujatie sa začalo svätou omšou, ktorú celebroval arcibiskup Bernard Bober.

slovakia

left justify in out

Kapustnicu pomáhali servírovať košický viceprimátor Martin Petruško, ako aj starostovia mestských častí Staré Mesto, Juh a Šaca Ľubomír Grega, Jaroslav Hlinka a Daniel Petrík. Pripravených bolo zhruba 200 porcií. Oproti minulosti sa podávala polievka nielen vo vnútri budovy, ale aj vonku z kotlíka. Podujatie bolo pre klientov domova, ale aj ďalších ľudí žijúcich v meste na ulici.

 

"Opäť sú tu Vianoce a každým rokom prichádzame na Bosákovu medzi bezdomovcov, aby sme im poslúžili, predovšetkým spoveďou, liturgiou, svätou omšou aj prianím. Tohto roku som prišiel s myšlienkou, že naozaj Vianoce sú dobré vtedy, keď ľudia sú k sebe dobrí," povedal pre TASR arcibiskup Bober.

 

Prekvapením podujatia bolo, keď jeden z klientov Charitného domu odovzdal arcibiskupovi vlastnoručne namaľovaný obraz košického Dómu sv. Alžbety.

Podľa riaditeľa Arcidiecéznej charity Košice Cyrila Korpesia je myšlienkou každoročného stretnutia spoluúčasť s ľuďmi bez domova, ako aj zdieľanie s nimi koncoročných chvíľ pokoja a radosti, ktorých títo ľudia veľa nemávajú.

 

Charitný dom sv. Alžbety ako účelové zariadenie Arcidiecéznej charity je kombináciou útulku a nocľahárne.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona