Kapusta v hlavnej úlohe

NETKY.SK • 15 Február 2015, 18:00 • 2 min
Kapusta v hlavnej úlohe

BRATISLAVA - Ideálnym jedlom, ktoré chutí, zahreje a hlavne dodá telu potrebné vitamíny, je kyslá kapusta. Je bohatým zdrojom vitamínu C, ale obsahuje aj K a E. Nachádza sa v nej tiež draslík, betakarotén, kyselina listová a tiamín. Navyše obsahuje aj veľa vlákniny, ktorá napomáha lepšiemu tráveniu a je prirodzeným posilňovačom imunity.

slovakia

left justify in out

Kyslá kapusta sa získa vykvasením surovej kapusty za pomoci prirodzenej bakteriálnej a kvasinkovej mikroflóry.

 

Pre všetky svoje blahodarné účinky sa už pradávno zaradila na prvé priečky najzdravších potravín vôbec. Dodáva organizmu množstvo hodnotných bioaktívnych látok a dokonale prečistí organizmus od všetkých škodlivín.

 

Pretože je zdrojom vlákniny a tiež požiera tuky, pomáha aj nášmu metabolizmu a látkovej výmene. Preto pri pokusoch schudnúť netreba kupovať rôzne umelé prípravky, stačí si dať každý deň trochu kyslej kapusty.

 

Dlhoročné vedecké výskumy potvrdili, že kyslá kapusta pozitívne bojuje aj proti rakovinotvorným bunkám či samotným nádorovým ochoreniam. Podporuje aj náš mozog, nervy, tvorbu červených krviniek, rast buniek, funkciu svalov, bojuje proti infekciám a vírusom, má protizápalové a antibiotické účinky, znižuje vysoký krvný tlak a hladinu cukru v krvi.

 

Nasledujúci týždeň sa budeme venovať jedlám práve z kyslej kapusty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies