Kapitánom Kanady bude Point

NETKY.SK • 25 December 2015, 14:51 • 2 min
Kapitánom Kanady bude Point

HELSINKI - Kapitánom kanadskej hokejovej reprezentácie na MS hráčov do 20 rokov v Helsinkách bude Brayden Point.

slovakia

left justify in out

Talentovaný center tímu Moose Jaw Warriors z juniorskej WHL je jedným zo štvorice hráčov "javorových listov", ktorí si obliekli dres národného tímu aj na vlaňajšom šampionáte na domácej pôde v Toronte a Montreale.

 

Point mal na MSJ 2015 bilanciu dva góly a dve asistencie v siedmich zápasoch. Kanada aj jeho zálsuhou na turnaji triumfovala a získala 16. titul majstrov sveta v tejto vekovej kategórii. "Priznám sa, že ma to prekvapilo. Nechcel som tomu spočiatku ani uveriť. Ale teraz som veľmi šťastný a nabudený," povedal Point pre web kanadskej televízie TSN.

 

Jeho účasť na šampionáte vo Fínsku bola ohrozená, keď v polovici novembra utrpel zranenie ramena. Z toho dôvodu s národným mužstvom absolvoval len jeden z trojice prípravných zápasov. Asistentami Pointa budú útočník Lawson Crouse a obranca Joe Hicketts.

 

Kanada si vo svojom úvodnom vystúpení v A-skupine MSJ 2016 zmeria sily v sobotňajšom prestížnom súboji s USA. Slovensko štartuje v B-skupine, na úvod turnaja vyzve v nedeľu Bielorusko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies