Kapitánom Anglicka bude Harry Kane, podľa trénera je to výrazná osobnosť

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 10:18 • 2 min
Kapitánom Anglicka bude Harry Kane, podľa trénera je to výrazná osobnosť

LONDÝN - Útočník Tottenhamu Hotspur Harry Kane bude kapitánom anglickej futbalovej reprezentácie na MS v Rusku. V utorok to oznámil tréner Albiónu Gareth Southgate.

slovakia

left justify in out

Kane strelil v uplynulej sezóne Premier League 30 gólov a mal leví podiel na tom, že "kohúti" sa prebojovali do Ligy majstrov.

 

"Harry je výrazná osobnosť, má skvelé vlastnosti, ktoré ho predurčujú do role kapitána. Je to pravý profesionál a vie nastaviť štandard, čo je v tejto funkcii mimoriadne dôležité. Má všetky predpoklady na to, aby bol jedným z najlepších kapitánov na svete," citovala slová Southgatea agentúra dpa.

 

Kouč Anglicka po svojom nástupe do funkcie rotoval kapitánov, okrem Kanea sa s páskou na ruke objavili aj Jordan Henderson a Eric Dier. "Harry je pre nás najlepšia voľba, dokáže potiahnuť tím," dodal Southgate na margo kanoniera, ktorý debutoval v reprezentácii v marci 2016 v kvalifikačnom dueli o postup na EURO 2016 proti Litve. Na konte má zatiaľ 23 zápasov za národný tím, v ktorých strelil 12 gólov.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies