Kapitáni súperov Peru listom podporili štart jeho lídra Guerrera

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 10:11 • 2 min
Kapitáni súperov Peru listom podporili štart jeho lídra Guerrera

SYDNEY - Za štart Paula Guerrera na futbalových MS v Rusku sa prihovárajú aj kapitáni troch súperov Peru v základnej skupine. Kapitáni Francúzska, Dánska i Austrálie Hugo Lloris, Simon Kjaer a Mile Jedinak podpísali list, v ktorom žiadajú Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA), aby umožnila peruánskemu lídrovi hrať na šampionáte.

slovakia

left justify in out

Športový arbitrážny súd (CAS) pred týždňom rozhodol o dlhšom treste pre Guerrera za pozitívny dopingový nález. CAS vyhovel Svetovej antidopingovej agentúre (WADA), ktorá pre Peruánca žiadala zvýšenie dištancu zo šiestich na štrnásť mesiacov. Tridsaťštyriročný útočník bude na základe verdiktu mimo hry do januára, pôvodná suspendácia vypršala v máji.

 

Guerrero mal v októbri 2017 po zápase kvalifikácie MS 2018 na pôde Argentíny pozitívny test na benzoylekgonín, čo je metabolit kokaínu. Tvrdil, že len užil kontaminovaný čaj a nesnažil sa o zvýšenie výkonnosti. Prvotný trest na jeden rok neskôr znížili o polovicu, ale v apríli sa WADA proti skráteniu odvolala a CAS jej dal za pravdu.

 

Lloris, Kjaer a Jedinak chcú, aby FIFA voči Guerrerovi prejavila súcit. "Guerrero nemal v úmysle podvádzať. Látka, ktorú užil, neslúžila na zvýšenie výkonnosti. Za daných okolností by bolo veľmi zlé, keby ho obrali o šancu štartovať na MS, kde sa Peru predstaví po dlhých 36 rokoch," uvádza sa v spoločnom vyhlásení troch kapitánov, ktoré zverejnila Hráčska únia FIFPro. Informovala o tom agentúra AP.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona