Kapitána tímu SR Jurčinu čaká premiéra na Nemeckom pohári

NETKY.SK • 4 November 2015, 12:01 • 2 min
Kapitána tímu SR Jurčinu čaká premiéra na Nemeckom pohári

BRATISLAVA - Z pozície náhradníka až na post najskúsenejšieho obrancu a zároveň kapitána slovenskej reprezentácie sa pred novembrovým Nemeckým pohárom v bavorskom Augsburgu prepracoval Milan Jurčina.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný bek tímu KHL Medveščak Záhreb na utorkovom zraze priznal, že zo súčasného kádra pozná približne polovicu hráčov. "Teším sa na všetkých chalanov," povedal Jurčina, ktorý nad prijatím pozvánky na akciu národného mužstva neváhal napriek komplikovanej situácii v slovenskom hokejovom hnutí a bojkotu početnej hráčskej skupiny. "Celej situácii vôbec nevenujem pozornosť, neviem, o čo tam ide. Keď mi príde pozvánka do reprezentácie, vždy veľmi rád prídem. Aj keď tu niektorí chalani nie sú, nedám si to znechutiť. Sú to mimohokejové veci, ktoré neriešim," poznamenal. Jurčina sa do mužstva oficiálne dostal až v pondelok, no indície mal už skôr. "Už minulý týždeň sa ku mne niečo dostalo, že ako náhradník by som mal byť pripravený. V pondelok mi volal manažér tímu Róbert Švehla, či prídem. A som tu," zneli slová rodáka z Liptovského Mikuláša so skúsenosťami zo zámorskej NHL.


Na turnaji v Augsburgu chce Milan Jurčina iba odviesť poctivú robotu. "V Nemecku sa budem snažiť urobiť svoju prácu. Ak bude potrebné niečo povedať či poradiť, nemám s tým problém," povedal. Zaujímavosťou je, že na svojom konte síce má už 63 reprezentačných štartov a bol na piatich majstrovstvách sveta, na novembrovom Nemeckom pohári sa predstaví premiérovo. "Ešte nikdy som na tomto turnaji nebol. Vždy som chodil až na záverečné podujatia pred MS. Bude to môj prvý Nemecký pohár. Je to zatiaľ veľmi príjemné spoznať na začiatku sezóny nových chalanov. Človek by si síce rád oddýchol, ale je tu pozvánka do národného mužstva. Je na každom, ako sa rozhodne, ak je zdravotne v poriadku. Bolo by pekné, ak by sme v Augsburgu urobili nejaký výsledok, nech je tréner trochu hrdý. Do každého zápasu pôjdeme na sto percent," pokračoval skúsený zadák.

 

Pre Milana Jurčinu to v Nemecku nebude prvé podujatie, na ktorom bude na trénerskom poste pôsobiť Zdeno Cíger.Premiérovo sa tak stalo už v sezóne 2006/2007. "Bol môj tréner na majstrovstvách sveta v Moskve, keď robil asistenta Júliusovi Šuplerovi. Proti nemu som nikdy nehral. Keď som bol malý, tak som sa v Liptovskom Mikuláši chodil pozerať na ligu, keď hral za Slovan," priznal s úsmevom ostrieľaný bek.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies