Kapitána potopenej lode s migrantmi odsúdili na 18 rokov v Taliansku

NETKY.SK • 13 December 2016, 14:20 • 2 min
Kapitána potopenej lode s migrantmi odsúdili na 18 rokov v Taliansku

RÍM - Taliansky súd vymeral dnes 18-ročný väzenský trest tuniskému kapitánovi, ktorého usvedčil z vlaňajšieho tragického potopenia lode s migrantmi v Stredozemnom mori. Pri nešťastí vtedy zahynulo minimálne 850 ľudí, informovali talianske médiá.

slovakia

left justify in out

Tunisan Muhammad Alí Málik pred súdom v sicílskej Catanii čelil obvineniam z neúmyselného zabitia viacerých osôb, zo zavinenia stroskotania lode a tiež z napomáhania nelegálnej migrácii.

Sudcovia ohľadne výšky trestu vyhoveli požiadavke obžaloby.

 

Súčasne udelili päťročný väzenský trest Sýrčanovi Mahmúdovi Bichitovi, ktorý bol zástupcom lodného kapitána a ktorý čelil len obvineniu z napomáhania nelegálnej migrácii. Prokuratúra pre neho žiadala šesť rokov väzenia.

 

Potopenie plavidla z 18. apríla 2015 prežilo iba približne 28 ľudí - ide o katastrofu s najväčším počtom obetí v Stredozemnom mori za posledné desaťročia. V podpalubí lode boli podľa svedkov zamknuté stovky afrických a bangladéšskych migrantov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies