Kapitán tímu Slovenska hodnotí vystúpenie florbalistov na MS: Som smutný, nezvládli sme najdôležitejší zápas

NETKY.SK • 10 December 2018, 14:43 • 2 min
Kapitán tímu Slovenska hodnotí vystúpenie florbalistov na MS: Som smutný, nezvládli sme najdôležitejší zápas

PRAHA - Reprezentanti SR majú za sebou účinkovanie na majstrovstvách sveta florbalistov (1. - 9. decembra) v Prahe. Zverenci Petra Koutného síce herne nesklamali, ale nezvládli kľúčový zápas s Lotyšskom (1:6) a znovu nepostúpili medzi osem najlepších tímov. Na šampionáte Slováci prehrali iba v jedinom stretnutí a obhájili 9. miesto spred dvoch rokov.

slovakia

left justify in out

"Som smutný. Spravili sme individuálne chyby, možno tam boli i taktické či psychologické nedostatky. To však už zachádzam ďaleko. Taký zápas nám jednoducho musí vyjsť. Pripravovali sme sa naň dva roky, bol to najdôležitejší duel, taký sa nám musí podariť uhrať," uviedol pre agentúru SITA kapitán národného tímu SR Lukáš Řezanina.

Hoci je skúsený hráč z umiestnenia sklamaný, nerobí z toho tragédiu. "Som sklamaný, ale je to šport. Keď hrajú proti sebe dva vyrovnané tímy, vždy môže uspieť iba jeden. Aj keď vo futbale proti sebe nastúpia Real Madrid a FC Barcelona, zvíťazí iba jeden. Keď chceme vyhrať, neznamená to automaticky, že sa nám to aj musí podariť. Stále triumfuje niekto iný a rovnako ako sme prehrali, mohli sme 6:1 aj vyhrať," zamyslel sa hráč českých Vítkovíc.

Slováci na MS v Prahe dominovali najmä v základnej D-skupine, nad Kanadou zvíťazili 12:3, Japonsko zdolali 15:1 a Singapur deklasovali 18:2. Vzhľadom na neúspech v zápase s Lotyšskom možno podobný scenár očakávať aj o dva roky vo fínskych Helsinkách. Systém šampionátu je neúprosný. Elitných osem družstiev figuruje v prvých dvoch skupinách, zvyšok sveta sa predstaví v C a D-skupine, postup do play-off si tieto družstvá musia vybojovať v kvalifikácii. To reprezentácia SR v Česku nedokázala.

 

"Nie je pre nás dobré hrať v spodnej časti. Potrebujeme odohrať čo najviac zápasov s tými najlepšími mužstvami, napríklad proti Čechom, a stále sa zlepšovať. Počas ďalších dvoch rokov musíme hrať s mužstvami, ktoré sú na našej úrovni, aby sme nabudúce kvalifikačný súboj o všetko zvládli," pokračoval Řezanina.

Priestor na progres stále vidí aj český tréner reprezentácie SR Petr Koutný, pri tíme chce zotrvať aj naďalej. "Som na mojich zverencov hrdý, pretože sme všetkým dokázali, že vieme hrať florbal napriek jednej hlúpej prehre v najnevhodnejšom čase. Naša výkonnosť postupne stúpala a tí chlapci majú nízky vekový priemer, čiže ich šanca ešte len príde. Napriek tomu, že sa mi trénerské obdobie pri tejto reprezentácii končí, budem bojovať o predĺženie zmluvy o ďalšie dva roky," uviedol pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) niekdajší kouč hádzanej.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies