Kapitán Sekera: Je to v hlavách, údel neskúseného mužstva

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 18:48 • 2 min
Kapitán Sekera: Je to v hlavách, údel neskúseného mužstva

PETROHRAD - Po čiernom utorku nasledovala v slovenskom ponímaní na hokejových majstrovstvách sveta v Rusku streda v rovnakej farbe.

slovakia

left justify in out

Ak Slováci s Nemcami zlyhali v druhej a tretej tretine, Bielorusom stačilo aj necelých 20 minút, aby otočili skóre z 0:2 na 4:2. Prekonávali sa v obetavosti a súdržnosti, bojovali jeden za druhého o prvé víťazstvo v Petrohrade. Do striel sa hádzal aj 39-ročný kapitán Alexej Kaľužnyj, ktorý reprezentoval Bielorusko na MS už v roku 1997. Slovenskí hokejisti do stavu 2:0 hrali dobre a zaslúžene viedli o dva góly, potom začali hrať pasívnejšie a to sa im nevyplatilo.


"Neviem, ako môžeme z 2:0 prehrať zápas. Nie je to prvýkrát... Rád by som sám poznal odpoveď. Zase to nevyšlo. Vedieme 2:0 a zrazu začneme brániť a čakáme, čo súper urobí. Stojíme na miestach a súperovi hráči to potom majú ľahké. Keď iné tímy nad nami vedú, máme to oveľa ťažšie. My im to akoby dávame zadarmo," právom sa hneval útočník Tomáš Jurčo, ktorý strelil jeden z dvoch slovenských gólov.

 

Po nešťastnom zásahu hokejkou od obrancu Martina Marinčina mu najnovšie zdobí tvár 10 stehov. "Štichy na tvári mi neprekážajú, ale výsledok áno. Opäť sme viedli, mali sme to super rozbehnuté Neviem, čo mám na to povedať,“ dodal 23-ročný útočník Detroitu v NHL. Kapitán Andrej Sekera strelil do siete Bieloruska už svoj tretí gól v petrohradskej B-skupine, ale málo platné, Slováci prišli o solídny náskok 2:0.

 

"Stalo sa to isté, čo aj predtým počas prípravy. Neviem, či je to mentálny blok, alebo máme všetci strach. Prestali sme hrať hokej a Bielorusi to využili. Je to, bohužiaľ, v hlavách. Veľa z nás nebolo na takomto podujatí. Tu sa hrá 60 minút, príprava je o niečom úplne inom. Je to údel neskúseného mužstva, kondička tam bola,“ tvrdil v mixzóne po stretnutí Andrej Sekera, obranca Edmontonu v NHL.


Brankár Július Hudáček dve tretiny držal čisté konto, keď za jeho chrbát neprepadla ani jedna z desiatich striel Bielorusov. Z ďalších desiatich v tretej tretine však inkasoval až štyrikrát. "Prvý gól, ktorý som dostal, bol tečovaný. Úplne zbytočne tam, tuším, Ďuro Mikuš dal hokejku. Druhý gól bol pekný, tretí som mal chytiť a štvrtý? To už sme hrali vabank... Veľká škoda, ale takýto výsledok si treba ustrážiť. Pokašľali sme to celé,“ vravel Július Hudáček.


Slovenskí hokejisti mali po úvodnom víkende majstrovstiev sveta 6 bodov a skóre 9:2, ďalšími dvoma zápasmi tento sympatický vstup úplne zmazali. Prehrami s Nemeckom (1:5) a Bieloruskom (2:4) si Slováci výrazne skomplikovali postupové šance do štvrťfinále. V oboch prípadoch povolili súperom vyhrať ich prvý zápas na turnaji. Stredajšia prehra sa zrodila presne 14 rokov po víťaznom finále v Göteborgu a zisku historických zlatých medailí. To je už len dávna, aj keď krásna história.


Po dvoch dňoch voľna čakajú na Slovákov už len nároční súperi v poradí Kanada, Fínsko a USA. Uhrať body proti nim bude nesmierne ťažké, ale iná cesta neexistuje, pokiaľ chcú stále pomýšľať na štvrťfinále. "Ak ešte chceme postúpiť, mali by sme vyhrať dva z troch zápasov, ktoré na nás čakajú. Šanca je malá, ale nikde nie je napísané, že to ideme dopredu prehrať,“ podotkol J. Hudáček. "Ak budeme hrať tak ako dnes v prvých dvoch tretinách, máme šancu uchmatnúť nejaký bodík aj silným súperom. Ak nie, dopadneme nepekne,“ doplnil Sekera.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies