Kapitán Schettino sa vrátil na palubu stroskotanej Costa Concordia

NETKY.SK • 27 Február 2014, 14:02 • 2 min
Kapitán Schettino sa vrátil na palubu stroskotanej Costa Concordia

RÍM - Taliansky kapitán stroskotanej lode Francesco Schettino sa vo štvrtok vrátil na palubu lode Costa Concordia, ktorá v januári 2012 stroskotala pri brehoch ostrova Giglio. Ešte v utorok mu to na žiadosť jeho právnych zástupcov povolil súd.

slovakia

left justify in out

Schettinovi advokáti dúfajú, že aj vďaka ich klientovi sa vyšetrovateľom podarí nájsť dôkazy o tom, že pri nehode nehrala rolu len "ľudská chyba". V médiách sa objavili fotografie, na ktorých sa Schettino s prilbou na hlave rozpráva s vyšetrovateľmi.

Costa Concordia stroskotala 13. januára 2012 po náraze na plytčinu neďaleko ostrova Giglio. Nehoda si vyžiadala 32 mŕtvych a niekoľko desiatok zranených. V čase nárazu sa na palubách nachádzalo viac ako 4200 ľudí. Kapitán Schettino čelí obvineniam z viacnásobného neúmyselného zabitia a opustenia plavidla pred ukončením evakuácie. Spoločnosť Costa Crociere v apríli prijala čiastočnú zodpovednosť za potopenie plavidla a súd rozhodol o jej povinnosti zaplatiť pokutu milión eur. Väčšinu cestujúcich navyše odškodnila sumou 11-tisíc eur. Vrak lode dlhý takmer 300 metrov a vážiaci 114 500 ton sa podarilo v septembri vztýčiť. Odtiahnuť by ho mali počas komplikovanej operácie naplánovanej na jún tohto roka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies