Kapitán potopenej Costy Concordie hazardoval so životmi cestujúcich pravidelne

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 18:55 • 2 min
Kapitán potopenej Costy Concordie hazardoval so životmi cestujúcich pravidelne

RÍM - Kapitán havarovanej výletnej lode Costa Concordia Francesco Schettino nerešpektoval celý rad bezpečnostných predpisov a opakovane postupoval neopatrne, čo viedlo k tragédii pri toskánskom ostrove Giglio.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dnes zverejneného zdôvodnenia rozsudku najvyššieho talianskeho súdu z 12. mája 2017, ktorým Schettina poslal na 16 rokov za mreže.

 

img

 

Loď Costa Concordia narazila v januári 2012 pri ostrove Giglio na skaliská a potopila sa. O život pri tomto nešťastí prišlo 32 z 4252 osôb na palube.

 

Súd dospel k záveru, že k vážnym pochybeniam došlo pri plánovaní trasy pri ostrove Giglio. Schettinovo konanie viedlo k tomu, že sa plavidlo vymklo spod kontroly, pričom chyby a nedostatky v práci ďalších členov posádky neboli tak závažné ako kapitánove.

 

Najvyšší taliansky súd fakticky potvrdil tresty nižších súdnych inštancií pre Schettina, ktorý si odpykáva trest v rímskej väznici Rehibbia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies