Kapitán Plzne Horváth: O titule ešte nie je rozhodnuté

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 10:57 • 2 min
Kapitán Plzne Horváth: O titule ešte nie je rozhodnuté

PRAHA - Futbalisti Viktorie Plzeň sa ešte viac vzdialili obhajobe českého titulu, v nedeľňajšom šlágri 19. kola Gambrinus ligy podľahli vedúcej Sparte Praha na Letnej tesne 0:1 a na druhom mieste v tabuľke za ňou zaostávajú o osem bodov.

slovakia

left justify in out

"Do konca stále zostáva jedenásť kôl. V hre je dostatok bodov, takže ešte nie je rozhodnuté. Toto bol pre Spartu dôležitý krok k tomu, aby získala titul. My sa však pokúsime a budeme bojovať. Vo štvrtok nás čaká ďalší ťažký zápas. Pre nás sa to ešte nekončí," cituje oficiálna stránka Plzne kapitána tímu Pavla Horvátha.

Rozhodujúci moment nedeľňajšieho duelu prišiel už v 8. min, po rýchlej kombinácii sa dostal k lopte Tomáš Přikryl a Petrovi Bolekovi v bránke Plzne nedal šancu. Na ihrisku bolo dusno, čoho výsledkom bolo v prvom polčase päť žltých kariet, tri z nich ukázal rozhodca hosťujúcim hráčom. Krátko po zmene strán prišla Viktoria o Tomáša Hořavu, ktorý videl po faule druhú žltú a následne červenú kartu. Plzenčania si nedokázali vypracovať vážnejšiu príležitosť a v 84. min musel ísť po druhom žltom napomenutí predčasne pod sprchy aj slovenský útočník Michal Ďuriš. Brankár Sparty Tomáš Vaclík si pripísal prvý zákrok až v nadstavenom čase po Horváthovom strieľanom centri.
"V prvom polčase sme neboli takí aktívni, ako sme chceli. Strácali sme priveľa lôpt. Myslím si, že to vyzeralo podobne ako posledný zápas na Letnej. V druhom dejstve to bolo s desiatimi a neskôr s deviatimi veľmi ťažké. Zápas sa však hrá 90 minút a domnievam sa, že na konci sme mali šance," dodal Horváth.

Celé stretnutie v drese úradujúceho šampióna absolvoval stopér Marián Čišovský, jeho spoluhráč Marek Bakoš sa dostal na trávnik v 80. min, Patrik Hrošovský presedel duel na lavičke náhradníkov a brankár Matúš Kozáčik pre zranenie nefiguruje v zápise o stretnutí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies