Kapitán Pezinka po prehre s Trenčínom: Pre väčšinu z nás to bol životný zápas

NETKY.SK • 13 August 2015, 12:34 • 2 min
Kapitán Pezinka po prehre s Trenčínom: Pre väčšinu z nás to bol životný zápas

PEZINOK - Futbalisti AS Trenčín úspešne vykročili za obhajobou celkového triumfu v Slovenskom pohári. V stredajšom zápase 2. kola Slovnaft Cupu podľa očakávania zvíťazili na ihrisku treťoligového PŠC Pezinok a po výsledku 5:0 postúpili do ďalších bojov.

slovakia

left justify in out

Stretnutie sa hralo vo veľkej horúčave, čo malo vplyv na pomalší začiatok z oboch strán. Postupom času sa však prejavila kvalita na strane hostí, ktorí v Pezinku nastúpili takmer v plnej sile. V prvom polčase strelili hráči úradujúceho fortunaligového majstra dva góly, po zmene strán pridal ďalšie tri. Tréner Trenčanov Martin Ševela bol po splnenej povinnej jazde spokojný. "V úvode sme neboli takí nebezpeční, ako som si predstavoval. Bolo však iba otázkou času, kedy domáci hráči 'odpadnú', pretože tempo sa v takom teple skutočne nedalo vydržať. Dôležitý bol gól na 2:0 v závere prvého polčasu, ten nás upokojil. Po zmene strán si to už chalani užívali a pridali ďalšie góly," hodnotil duel Ševela.

 

Mrzeli ho však viaceré nepremenené príležitosti: "Efektivitu a premieňanie šancí však budeme musieť zlepšiť, pretože v ďalších zápasoch si nemusíme vypracovať taký veľký počet vyložených šancí. Hráčom sme na predzápasovej taktickej príprave pripomenuli, že súper nemá takú kvalitu ako mužstvá v lige a že je dôležité budovať si sebavedomie premieňaním šancí. Do každého jedného zápasu ideme s cieľom neinkasovať a to sa nám podarilo aj dnes. Skórovali sme päťkrát, sme radi, ale tých príležitostí tam bolo na dvojnásobný rozdiel." V 3. kole pohárovej súťaže sa AS stretne so zástupcom IV. ligy ŠK Závod. "Radi by sme zopakovali uplynulú sezónu. V lige či v pohári, chceme ísť čo najďalej. Chceme si užiť víťazstvá, ktoré verím, že budú prichádzať," dodal Ševela.

 

Skóre otvoril v 25. minúte Dávid Guba. Neskôr mohol skompletizovať hetrik, ale dvakrát trafil hornú konštrukciu brány. "Zápas sme zvládli, hoci bol ťažký na koncentráciu. Súper hrýzol, ale viac sme bojovali so slnkom, pretože podmienky boli skutočne náročné. Pohár spoločne s ligou sú naše hlavné ciele. Chceme zopakovať to, čo sme dokázali v minulej sezóne," nechal sa počuť trenčiansky útočník.

 

Pre Pezinok bol duel s obhajcom trofeje veľkým sviatkom. PŠC je nováčikom bratislavskej skupiny tretej najvyššej slovenskej súťaže, hráči fungujú na amatérskej báze. Typickým príkladom je kapitán Juraj Berzedi. Cez deň pracuje ako športový novinár, po večeroch trénuje so spoluhráčmi. "Pre Pezinok to bol jednoznačne sviatok futbalu. Prišli plné tribúny a pre väčšinu chalanov, čo máme v tíme, to bol životný zápas. Hrali sme proti mužstvu, ktoré je momentálne najlepšie na Slovensku, predstavilo sa aj v Lige majstrov. A navyše, aj Trenčín to zobral vážne a nastúpil takmer v plnej sile," vyznal sa Berzedi.

 

Po zápase súhlasil, že rozdiel medzi oboma mužstvami bol markantný. "Snažili sme sa súperovi vyrovnať najmä bojovnosťou a hrať zodpovedne v defenzíve. Bolo to však veľmi náročné, pretože rozdiel medzi profesionálnym a amatérskym futbalom je diametrálne odlišný. Trenčín si loptu poľahky prihrával, my sme museli za ňou behať. Miestami sme mali taký dobrý kolotoč. O mesiac máme v Pezinku vinobranie, tak nemusíme ísť s chalanmi na kolotoče, pretože dnes sme mali jeden zadarmo," dodal s úsmevom. Zápas podľa neho splnil účel. "Diváci nám po stretnutí zatlieskali, boli spokojní a nás to potešilo. Zápas sme si užili, ešte chvíľu budeme na to spomínať a onedlho sa už musíme preorientovať na tretiu ligu. Sme mladý kolektív, radi by sme hrali o stred tabuľky," naznačil ambície tímu jeho kapitán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies