Kapitán na vedľajšej koľaji, Kopecký: Zobral som to normálne

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 07:44 • 2 min
Kapitán na vedľajšej koľaji, Kopecký: Zobral som to normálne

OSTRAVA - V hokeji sa málokedy stáva, že sa kapitán tímu ocitne na vedľajšej koľaji. Presne to sa prihodilo Tomášovi Kopeckému, ktorý v utorkovom víťaznom zápase MS so Slovinskom (3:1) najprv spadol z prvého slovenského útoku do štvrtého a od tretej tretiny dokonca úplne vypadol zo zostavy.

slovakia

left justify in out

Tréner reprezentácie Vladimír Vůjtek priznal, že bolo ťažké nechať sedieť Kopeckého na striedačke, no v snahe oživiť hru prvého útoku musel tento ťah urobiť. "Toto rozhodnutie sa rodilo ťažko. Niekedy sa takéto rozhodnutia jednoducho musia urobiť v určitých momentoch, keď to neklape. Prvej formácii to neklapalo už tretí zápas po sebe. Hľadali sme iné zloženie útoku a myslím si, že Tomáš Surový tam priniesol oživenie," uviedol Vůjtek.

 

Útočník Floridy zobral trénerovo rozhodnutie ako profesionál. "Tomáš je tímový hráč, netreba mu nič vysvetlovať. Tréner musí niečo robiť, keď sa nedarí," vysvetlil kouč, ktorý nechcel hneď po zápase špekulovať, v akom útoku Kopecký začne a či vôbec nastúpi v stredajšom dueli s Nórskom: "Čo bude zajtra, to vám dnes nepoviem."

 

Na Kopeckého miesto v strede prvej útočnej formácie naskočil od druhej tretiny Tomáš Surový, ktorý nakoniec prihral spoluhráčom na dva góly a mal tak významný podiel na víťazstve 3:1. "Keď mi to nešlo, tak je samozrejmé, že tréner niečo urobí," povedal Kopecký. "Zobral som to normálne. Chalani hrali vynikajúco a ja som sa im potom snažil pomôcť na striedačke. Dnes mi tie nohy proste nešli. Musím sa pozrieť, kde som spravil chyby," priznal sebakriticky.

 

Vicemajster sveta z Helsínk 2012 nebral nijako osobne, že ako kapitán a jeden z najskúsenejších hráčov tímu presedel záver zápasu na striedačke. "Kapitán - nekapitán, pokiaľ človek nehrá dobre... V tomto tíme nerobíme rozdiely, kto je aký hráč. Vždy potiahne niekto iný. Šancu dostali tí chalani, ktorí hrali lepšie. Tomáš Surový ma zastúpil v prvej lajne a klobúk dole pred jeho výkonom," uviedol na adresu spoluhráča. "V prestávke po prvej tretine sme si povedali, aby sme hrali jednoduchšie a viac strieľali na bránku. Zápas sme nakoniec otočili. Myslím si, že rozhodujúcimi okamihmi bol gól Andreja Meszároša v presilovke a samozrejme víťazný zásah Mariána Gáboríka."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies